Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pingančių grikių kaina gali dar kristi

Pastaraisiais metais įsisiūbavusios grikių kainų sūpuoklės svyra į pirkėjams palankesnę pusę: vos per mėnesį kilogramas šių kruopų atpigo beveik dviem litais. Grikius auginantys Lietuvos ūkininkai tikina, kad kaina galėtų ir dar trauktis, rašo „Lietuvos rytas“
Grikiai
Grikiai / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Grikiai Kaina

„Mūsų ūkininkai taiko, bet nepataiko. Jie žiūri, kas pernai buvo brangiau superkama, ir sėja tą patį. Nedaug yra ūkininkų, kurie nuolat būtų apsisprendę, ką auginti“, – aiškino bendrovės „Galinta ir partneriai“ filialo „Varėnos grūdai“ direktorius Aleksejus Rumiancevas.

Baltijos šalių prekybos įmonėms grikių kruopas parduodanti bendrovė šiemet juos supirko tiktai iš Lietuvos augintojų. Supirkimo kaina, prieš kelis mėnesius siekusi pusantro tūkstančio litų už toną, pastaruoju metu krito iki 900 litų.

Dėl pernykščio prasto grikių derliaus kilogramo kaina buvo išaugusi net iki aštuonių litų. Dabar prekybos centruose jie kainuoja perpus mažiau.

„Manau, kad kilogramo kaina prekybos centre galėtų siekti ir 2,1 lito“, – aiškino grikius auginančios Varėnos rajono bendrovės „Kalnas“ šeimininkas Juozas Cepulinskas.

Dubičių žemės ūkio bendrovės vadovas Stanislovas Kėrys prognozavo, kad grikių kruopų kaina parduotuvėse artimiausiu metu turėtų sumažėti dar perpus – iki 2 litų už kilogramą.

„Pernai buvo grikių stygius, tad visi šiemet ir puolė jų sėti. O grikiai juk nėra tas augalas, iš kurio normaliomis aplinkybėmis daug galėtum uždirbti“, – aiškino S.Kėrys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas