Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Prancūzai girdo karves sidru ir siūlo restoranams naują patiekalą – sidro jautienos kepsnius

Prancūzai, duodami karvėms normandiško obuolių sidro, tikisi sukurti aukščiausios kokybės mėsą, praneša portalas thelocal.fr.
Karvių karvė
Prancūzai savo karves girdo sidru ir siūlo restoranams naują patiekalą – sidro prisodrintos jautienos kepsnius / Naglio Mačėno nuotr.

Japonai jau ne vienerius metus kai kurias karves maitina alumi ir jas masažuoja tam, kad gautų aukščiausios kokybės kepsnių mėsos. Dabar tokiu keliu eina ir prancūzai. Tik tam jie pasirinko obuolių sidrą.

François Xaviero Craquelino šeimos karvės gyvena karališkai. Jos klausosi ramios klasikinės muzikos, yra masažuojamos ir geria natūralų obuolių sidrą. Kiekvienai karvei tenka apie 150 litrų sidro. Sidrą ji gerti pradeda likus maždaug 4 mėnesiams iki skerdimo.

Kiekvienai karvei tenka apie 150 litrų sidro. Sidrą ji gerti pradeda likus maždaug 4 mėnesiams iki skerdimo.

Gyvulių girdymas alkoholiu Prancūzijoje nėra naujiena.

Ūkininkai Prancūzijoje ir Ispanijoje jau yra žinomi dėl to, kad duoda karvėms vyno. Bet jų girdymas sidru – naujas sumanymas. Sidras padaro jautieną skanesne.

F.X.Craquelinas neplanuoja vienu metu sidro duoti daugiau nei 15 karvių, nors savo ūkyje jis turi daugiau nei 100. Šių karvių mėsą jis ketina pavadinti sidro jautiena.

Pirmieji sidro jautienos kepsniai prekyboje galėtų pasirodyti jau kovą, tačiau dėl mažos pasiūlos ir dings iš prekybos greitai – gegužę.

Kai kurie Eliziejaus laukų restoranai jau laukia sidro kepsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos