Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rospotrebnadzor“ pateikė rekomendacijas Lietuvos pienininkams

Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnyba „Rospotrebnadzor“ pranešė pasiūliusi Lietuvai sąlygas, kurias įgyvendinus jos pieno produkcija galėtų grįžti į Rusijos rinką.
Parduotuvė
Parduotuvė / Eglės Digrytės nuotr.
Temos: 2 Pienas Rusija

„Rospotrebnadzor“ pasiūlė Lietuvai rasti ir panaikinti ftalatų atsiradimo pieno produktuose priežastis bei užtikrinti, kad faktinė pieno produktų sudėtis atitiktų etiketėse nurodytą sudėtį“, – teigiama Rusijos vartotojų teisių apsaugos tarnybos pranešime.

Tarnyba taip pat rekomenduoja Lietuvai atkreipti dėmesį į pieno gaminių ženklinimą, kuris atitiktų Rusijos keliamus reikalavimus, pateikti Rusijos rinkai skirtos produkcijos techninę dokumentaciją rusų kalba.

Be to, „Rospotrebnadzor“ siūlo Lietuvai operatyviai keistis informacija apie pažeidimus bei nepatenkinamus laboratorinių tyrimų rezultatus.

„Rospotrebnadzor“ pataria imtis papildomų priemonių didinti gamintojų atsakomybę už pieno produktų, eksportuojamų į Rusiją, kokybę ir saugumą, kontroliuojant visą gamybos procesą.

Rusijos tarnyba pabrėžia, jog tai, ar atnaujinti lietuviškos produkcijos tiekimą į Rusiją, bus svarstoma, gavus atsakymus į pateiktus klausimus ir Lietuvos gamintojams įgyvendinus priemones, kurios užtikrintų produkcijos kokybę ir vartojimo saugumą.

Lietuviškų pieno produktų teikimą į Rusiją „Rospotrebnadzor“ sustabdė spalio 7-ąją.

„Rospotrebnadzor“ ekspertai Lietuvoje dirbo praėjusią savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas