Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusijos stačiatikių bažnyčia žengia į naują verslo sritį – gamins vyną

Tai, kad Rusijos stačiatikių bažnyčiai (RSB) rūpi ne tik tikinčiųjų dvasinė būklė, bet ir įvairios verslo sritys, jau nieko nebestebina. Paaiškėjo, kad dabar nuo mokesčių atleistos religinės institucijos žingsnis krypsta į vyno gamybą, rašo rbc.ru.
Iš Toskanoje auginamų vynuogkių gamiansm Chianti vynas
Vynuogės / Gabijos Karlonaitės nuotr.

Vynuogynai, iš kurių vaisių ir bus spaudžiamas vynas, išsidėstę daugiau nei 70 hektarų žemės ūkio paskirties žemėse netoli RSB patriarcho rezidencijos Krasnodaro krašte. Pranešama, kad vynuogių krūmus Juodosios jūros pakrantėje sodino viena iš RSB dukterinių bendrovių „Mezib“.

Šią įmonę 2015 m. užregistravo RSB finansinių reikalų skyrius ir kita bažnyčios dukterinė įmonė „Sofrino“, užsiimanti žvakių ir religinių reikmenų gamyba.

Remiantis Rusijoje veikiančio įmonių registro informacija, „Mezib“ nurodomos veiklos sritys apima vynuogių vyno gamybą, vynuogių auginimą, etilo alkoholio gamybą bei mažmeninę ir didmeninę prekybą alkoholiniais ir kitais gėrimais.

„Mezib“ vyninės statybos faktą RBC žurnalistams patvirtino šaltiniai kompanijoje. Planuojama, kad vyno gamyba su bažnyčia siejamoje vyninėje galėtų būti pradėta jau 2017 m.

„Tai, kad bažnyčia gamins vyną, jau seniai aišku“, – teigė pristatyti nepanorę du vyno rinkos žaidėjai. Manoma, kad bažnyčia gavo apleistų vynuogynų žemes, kuriose buvo pasodinti nauji vynmedžiai.

Tiesa, stačiatikiškas vynas vartotojus pasieks dar negreit. Ekspertai pažymi, kad pirmojo vynuogių derliaus gali tekti laukti praėjus mažiausiai ketveriems penkeriems metams nuo sodinimo. Tačiau tam, kad vynuogės būtų tinkamos vyno gamybai, reikalingi dar dveji papildomi metai.

Maža to, kol kas nėra visiškai aišku, ar „Mezib“ vynai bus naudojami tik liturginiais tikslais, ar juos bus galima įsigyti ir šalies parduotuvėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas