Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sausra negailestingai smogė ir gėlininkams

Dėl lietaus stygiaus išdžiūvo žmonių daržai, nuseko ežerai, Nemunas, kenčia gyvuliai. Sausra negailestingai smogė ir gėlininkams.
Gėlių derlius nukentėjo nuo sausros
Gėlių derlius nukentėjo nuo sausros / Dzukijainfo.lt nuotr.
Temos: 1 Sausra

Alytaus rajone, Radžiūnuose, gyvenanti gėlininkė Aušra Avižienytė-Grigaravičienė šiais metais negali parodyti žydinčios 600 rūšių jurginų jūros. Praėjusiais metais dalį gėlių pakando klastinga ankstyva šalna, o likusias apie 300 rūšių šiais metais negailestingai nudžiovino sausra.

„Pernai rudenį nepasisekė dėl nenumatytos šalnos, o šiais metais jurginus išdžiovino sausra. Laisčiau gausiai, tačiau nepadėjo. Natūralus lietus yra viena, o dirbtinis laistymas kita. Be to, ir plotas nemažas“, – kalbėjo A.Avižienytė-Grigaravičienė.

Nuo sausros gėlių augintoja bandė gelbėtis dažnu laistymu. Vien už elektros energiją vandens tiekimui teko sumokėti pusantro šimto eurų.

„Turime vandens gręžinį, manėme, sutaupysime. Šią vasarą taip gausiai teko lieti gėles, kad vien už elektrą vandens tiekimui iš nuosavo gręžinio brolis sumokėjo 150 eurų“, – sakė moteris.

Gėlių augintoja džiaugiasi, kad pavyko užauginti bent gražių įvairiaspalvių kardelių. Jų moters gėlyne – apie šimtas rūšių.

„Pernai su kardeliais nepasisekė. O šiais metais pavyko. Gėlių augintojai atskleidė tam tikras auginimo paslaptis, todėl jie užaugo storais kotais, stiprūs“, – džiaugėsi gėlių augintoja.

Brugmansijas plieskiant saulei tenka laistyti keturis kartus per dieną.

„Brugmansijos – lepios gėlės. Per karščius jas tenka laistyti kelis kartus. Atsikeli – ir pirmas darbas jas palaistyti, nes greitai apleipsta. Gėles turi mylėti ir joms skirti labai daug dėmesio. Dar daugiau jo tenka skirti šiais metai, kai tokia sausra“, – kalbėjo A.Avižienytė-Grigaravičienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas