Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sausras kenčiantys Latvijos ūkininkai ES paramos nepraras

Europos Sąjungos (ES) paramą gaunantys Latvijos ūkininkai gali būti tikri, kad negaus baudų už ES finansuojamų projektų nevykdymą dėl šalį kamuojančios sausros, skelbia Latvijos žemės ūkio ministerija.
Lietuvą kamuoja sausra
Sausras kenčiantys Latvijos ūkininkai ES paramos nepraras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ministerija pabrėžė, kad taisyklės numato tam tikrus atvejus dėl sankcijų netaikymo. Pasak valdžios, ūkininkai neturėtų nerimauti dėl paramos mažinimo, jei dėl sausros nepavyks įvykdyti ES finansuotų projektų.

Pagal ES taisykles, išskirtinės sausros yra apibrėžiamos kaip stichinės nelaimės, dėl kurių ūkininkai gali neįvykdyti projektuose numatytų sąlygų.

Kaip skelbta anksčiau, kelios Vakarų Latvijos savivaldybės pareikalavo šalies vyriausybės skelbti nepaprastąją padėtį žemės ūkio sektoriuje dėl jau beveik du mėnesius trunkančios sausros.

Sausra ir karštis Latvijoje pridarė žalos pasėliams bei ganykloms. Dėl šios priežasties ūkininkai yra priversti gyvulius šerti praėjusių metų šienu. Be to, šalies žemės ūkio sektorius smarkiai nerimauja, kad sausra gali privesti prie pašaro trūkumo žiemą.

Blogas derlius ūkininkams gali turėti ir kitų pasekmių.

Jei derlius yra žemiau numatyti lygio, ūkiai gali prarasti teisę į beakcizius degalus bei galimai netekti ES finansavimo projektams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas