Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Seime – diskusija dėl tiesioginių išmokų lubų

Seimo Kaimo reikalų komitetas su ūkininkų ir Žemės ūkio ministerijos atstovais trečiadienį aiškinsis galimas Europos Sąjungos (ES) tiesioginių išmokų žemdirbiams lubas.
Žemės ūkis
Žemės ūkis / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

Prezidentas Gitanas Nausėda bei žemės ūkio ministras Andrius Palionis praėjusią savaitę sutarė dėl 100 tūkst. eurų lubų, jos galiotų nuo 2022 metų. Tikimasi, kad tokiu būdu žemės ūkio verslas taps skaidresnis, be to, smulkūs ir vidutiniai ūkiai gaus maždaug 25 proc. didesnes nei vidurkis išmokas.

Kai kurie žemdirbiai sako, kad lubos dar labiau sumažins Lietuvos ūkininkų konkurencingumą Bendrijoje, nes kitų šalių ūkininkai gauna didesnę paramą. Smulkieji ūkininkai įsitikinę, kad lubos turėtų būti ne aukštesnės kaip 60 tūkst. eurų – tuomet jos mažintų socialinę atskirtį.

ES vadovams liepos pabaigoje patvirtinus 2021-2027 metų ES biudžetą, prezidentūros atstovai iš pradžių teigė, kad maksimali išmokų suma galėtų būti apie 60 tūkst. eurų.

ES vadovų patvirtintame 2021–2027 metų ES biudžete numatyta, kad tiesioginės išmokos Lietuvos ūkininkams augs nuo 177 eurų už hektarą dabar iki 200 eurų 2022 metais, o 2027 metais minimali išmoka sieks 215 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas