Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės Korėja: beprecedentė karščio banga daro didelę žalą pasėliams

Šiaurės Korėja ketvirtadienį perspėjo, kad „beprecedentė“ karščio banga padarė didžiulę žalą pasėliams bei paragino gyventojus „prisijungti prie kovos“ prieš ir taip labai sunkių sąlygų pablogėjimą.
Gyvenimas Šiaurės Korėjoje
Gyvenimas Šiaurės Korėjoje / Karolio Žukausko nuotr.

Korėjos pusiasalį pastarosiomis savaitėmis užplūdo didžiulė karščio banga, o dėl rekordinių karščių Pietų Korėjoje fiksuota jau ne viena mirtis.

Tuo metu temperatūra Šiaurės Korėjos sostinėje Pchenjane trečiadienį pasiekė net 37,8 laipsnius, todėl valstybinė televizija perspėjo, kad karštis jau ėmė daryti žalą šalies ekonomikai.

Valstybinis Šiaurės Korėjos laikraštis „Rodong“ ketvirtadienį rašė, kad karščio daromos žalos žemės ūkio sektoriui minimalizavimas yra „itin svarbi ir skubi užduotis“.

„Šalies kaimo vietovės... skelbia apie žalą pasėliams, įskaitant ryžius ir kukurūzus, kurie kenčia dėl itin aukštų temperatūrų ir sausros“, – rašo laikraštis.

„Šiandienos realybė šaukia kiekvieną asmenį šalyje prisijungti prie kovos bei riboti karščio ir sausros daromą žalą“, – teigia leidinys, raginantis žmones parodyti „patriotišką uolumą“ bei „saugoti kiekvieną vandens lašą“.

Planinio pobūdžio Šiaurės Korėjos ekonomika yra itin pažeidžiama, šalis taip pat smerkiama tarptautinės bendruomenės dėl karinės ir branduolinės programų prioritetizavimo prieš gyventojų gerovę.

Dėl branduolinių ginklų bandymų Pchenjanui vis dar taikomos Jungtinių Tautų (JT) sankcijos.

Šalis periodiškai kenčia nuo bado – skaičiuojama, kad dėl masinio nepritekliaus 90-ųjų viduryje mirė milijonai gyventojų.

Tačiau maisto situacija pastaraisiais metais bent jau dalinai pagerėjo, daugiausia dėl reformų žemės ūkio sektoriuje ir valstybės sankcionuotų privačių prekyviečių veiklos.

Nepaisant to, Šiaurės Korėja vis dar išlieka pažeidžiama stichinių nelaimių – prie to labiausiai prisideda prasta infrastruktūra, miškų naikinimas ir ilgus metus besitęsiantis blogas ekonomikos valdymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas