Spaudžia, jei yra iš ko
Tai, kad žmonės nori sulčių, kaip ir kasmet, patvirtina Kėdainių rajono Sirutiškio kaime įsikūrę sulčių spaudėjai. Tačiau norai norais, bet faktas tas, kad iš oro sulčių neišspausi. Prastas derlius reiškia prastą sezoną ir sulčių spaudykloms.
„Žmonės sultis spaudžia kaip ir kasmet, tik šiemet labai mažai. Užpernai pradėjome sezoną rugsėjo 10 dieną. Pernai sezoną pradėjome rugpjūčio 24 dieną. Šiemet – rugpjūčio 26 dieną. Štai jums ir palyginimas. Šiemet žmonės skundžiasi, kad labai prastas derlius, nėra obuolių, iš kurių daugiausia sulčių ir būna išspaudžiama. O nėra obuolių, nėra ir sulčių“, – šių metų sezono pradžią apibūdina Sirutiškio sulčių spaudyklos šeimininkas Darius.
Populiarūs „miksai“
Darius atskleidžia, kad šiemet populiarios ne tik grynos obuolių sultys, tačiau ir „miksai“. Obuoliai, maišyti su kitais vaisiais, uogomis ar net daržovėmis.
„Spaudžia daugiausia iš obuolių, kaip ir kasmet. Tačiau neretai ir „miksuoja“. Populiaru obuolius maišyti su morkomis ir moliūgais. Retas mėgsta obuolius su apelsinais“, – klientų norus vardija patyręs sulčių spaudėjas.
Viščiukus skaičiuos rudenį
Sakoma, kad viščiukus reikia skaičiuoti rudenį, tad Kėdainių sulčių spaudėjai derlių galės apibūdinti tik sezonui pasibaigus.
„Šiemet kainos truputį pakilo. Kadangi pakilo maišelių (tetrapakų) kaina, taip pat dėžučių kaina pakilo. Šiemet 5 litrų talpos tetrapakas kainuoja 2,50 euro. Tetrapakas su dėžute – 3,20 euro. Šiaip mąstom, kad sezonas bus tikrai prastas. O kaip bus iš tikro, tai bus aišku tik sezono pabaigoje“, – paaiškino Darius ir nuskubėjo aptarnauti eilėje laukiančių klientų.