Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ūkininkai 2014 metais pagamino daugiau, bet uždirbo mažiau

Gyvulių ir pieno ūkiai skaičiuoja nulinį pelną arba nuostolius, kiek geriau laikosi grūdų augintojai. Skubant apibendrinti praėjusių metų rezultatus žemės ūkyje aiškėja, kad pernai produkcijos gamybos apimtį jis išlaikė, tačiau pagal pajamas, tikėtina, pasuko į krizės laikus, ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“.
Ilzenbergo ūkis didžiuojasi didėjančia aubrakų banda
Ilzenbergo ūkis / Ilzenbergo ūkio nuotr.
Temos: 1 Žemės ūkis

Jei skaičiuotume veiklos rezultatus iš hektaro, iš augalininkystės tikimės 17 proc., iš gyvulininkystės – 14 proc. mažiau pajamų, – J.Kraujelis.

Lietuvos žemės ūkio bendrovių asociacijos (LŽŪBA) prezidentas Jeronimas Kraujelis teigė, jog bendrovės dar skaičiuoja pernykštes pajamas. Tačiau išankstinės prognozės patvirtinamos: „Jei skaičiuotume veiklos rezultatus iš hektaro, iš augalininkystės tikimės 17 proc., iš gyvulininkystės – 14 proc. mažiau pajamų“.

Jis neslėpė, kad panašios tendencijos jaučiamos visose žemės ūkio srityse. Pasak J. Kraujelio, galima džiaugtis nebent tuo, kad pernai didėjo pagamintos produkcijos apimtis, nors jos supirkimo kainos tik mažėjo.

„Pokyčiai vien su minuso ženklu. Daugiausia, žinoma, krito pieno supirkimo kaina. Žemdirbių pajamos bus panašios į 2009-ųjų krizės laikotarpio pajamas“, – sakė J.Kraujelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas