„Priklausomai nuo šeimos dydžio, kaip kas mėgsta – vieni nori 3 kilogramų, kiti sako „mums duok 6 kilogramus – kuo riebesnė, tuo geriau“. Jei susirenka 10–12 žmonių, tai užtenka ir 6 kilogramų. Jeigu dar įdarą įdedame, tai dažniausiai netgi ir lieka žąsies mėsos, nes įdaras visada skaniau būna“, – apie žąsų pardavimą pasakoja Panevėžio rajono ūkininkė Lina Bielinytė.
Pasak ūkininkų, pigiausiai iki Kalėdų apsimoka išlaikyti žąsis – jos nereiklios lesalams ir greitai auga.
Ūkininkai sako, kasdien žąsienos nepaskanausi – riebesnė už vištieną, sausesnė, tamsesnė mėsa, daug brangesnė, todėl kepta žąsis – šventinis patiekalas.
Ūkininkai sako, kasdien žąsienos nepaskanausi – riebesnė už vištieną, sausesnė, tamsesnė mėsa, daug brangesnė, todėl kepta žąsis – šventinis patiekalas.
Kilogramas skerdienos, žadama, kainuos tiek pat, kiek pernai – apie 4,5 euro.
Du dešimtmečius kalakutus auginantis Anykščių rajono ūkininkas Vladislovas Tamošiūnas sako, kad kalakutiena kasmet populiarėja.
Šiemet ūkininkas pirkėjams pasiūlys apie 2 000 kalakutų.