Ūkininkams bus leista patiems skersti galvijus

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba rengia pakeitimus, pagal kuriuos galvijus auginantys ūkininkai galėtų šalia ūkiu steigti mažas skerdyklas. Iki šiol panaši tvarka galiojo pieno perdirbimo, konditerijos sektoriuose, tačiau mėsos produktų gamybą ir skerdimą reglamentavo palyginti griežtos taisyklės, rašo „Verslo žinios“.
Galvijai
Galvijai / Sauliaus Žiūros nuotr.
Temos: 3 Maras Galvijai Mėsa

„Pasiteisino kelias, kai ūkininkams buvo leista iš primelžto pieno gaminti produktus ir juos parduoti Lietuvoje. Dabar rengiame tvarką, kuri palengvins mažų skerdyklų ir perdirbimo cechų steigimą“, -sako Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktorius Jonas Milius.

Anot jo, dėl afrikinio kiaulių maro kol kas nebus leista skersti tik kiaulių, tačiau kiti augintojai galės skersti ir vežti mėsą į turgų. Iki šiol žmonės, kurie norėjo savo mėsą parduoti turguje, gyvulius privalėjo vežti į didžiąsias skerdyklas ir pirkti jų paslaugas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai