Ūkininkams, stovintiems miližiniškose eilėse prie „Kauno grūdų“ sandėlių, paguoda – šiltas maistas

Ūkininkai, vos iškūlę grūdus, skuba parduoti, todėl jiems tenka valandų valandas laukti eilėse prie grūdų perdirbimo įmonių. Žemdirbiai tikisi, kad jų derliui užteks vietos grūdų perdirbėjų sandėliuose, o supirkėjai viliasi, jog visas derlius sutilps. Alytuje Pramonės gatvėje nusidriekusioje eilėje vairuotojams tenka prastovėti po pusdienį, o kartais praleisti ir naktį.
Grūdai
Grūdai / Fotolia nuotr.

Pasak „Kauno grūdų“ Alytaus padalinio vadovo Antano Rauličkio, jei ne naujovės įdiegtos bendrovėje, vargu ar būtų įmanoma per parą supirkti tokius kiekius, kokie yra superkami dabar.

A. Rauličkio teigimu, į grūdų supirkimo punktus plūstelėjus įvairiomis grūdinėmis kultūromis pakrautiems traktoriams, eilės pailgėjo, tačiau ūkininkai nors ir supratingi, visgi reiškia nepasitenkinimą. Kad laikas eilėse neprailgtų ir žemdirbiai neišalktų, jiems siūloma pasivaišinti šiltais greitai paruošiamais makaronais.

Į grūdų supirkimo punktus šiuo metu daugiausia veža kviečius, avižas ir miežius.

Esant geriems orams, at­ve­ža­ma la­bai daug grūdų, tad perdirbėjai šiek tiek nerimauja, jog gali neužtekti talpų visam derliui supilti.

Šiuo metu AB „Kauno grūdai“ Alytaus padalinys per parą superka 3-4 tūkstačius tonų grūdų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų