Viščiukai ūkiuose keičia kiaules

Lyg ant mielių pastaraisiais metais Lietuvoje besiplėtojęs paukštininkystės verslas pagaminamos produkcijos mastais seniai pralenkė kiaulininkystę. Tačiau sektoriaus plėtrą stabdo skerdyklų trūkumas, rašo „Verslo žinios“.
Vištiena su daržovėmis
Vištiena su daržovėmis / Fotolia nuotr.

Lietuvoje didelius viščiukų kiekius paskersti gali Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai, „Nemateko“ skerdyklos, o kitos – arba orientuojasi į kiaulių ir galvijų skerdimą, arba yra pernelyg mažos. Tačiau padėtis po kelerių metų gali pasikeisti – plėtrą planuoja minėtus paukštynus valdanti bendrovė „Kauno grūdai“.

Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas Vytautas Tėvelis konstatuoja, kad pastaruoju metu ryškėja tendencija, jog kiaulininkyste anksčiau vertęsi ūkininkai imasi auginti viščiukus broilerius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų