Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vyriausybėje pritarta kiaulininkystės ir paukštininkystės sektoriams skirti valstybės pagalbą

Vyriausybėje pritarta Finansų ministerijos parengtiems nutarimų projektams dėl 6,1 mln. eurų valstybės pagalbos suteikimo kiaulininkystės ir 2 mln. eurų paukštininkystės sektoriams.
Kiaulės
Kiaulės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiaulininkystės sektoriui valstybės pagalba bus skirta iš skolintų lėšų už 4 mėnesius – nuo 2021 m. spalio 1 d. iki 2022 m. sausio 31 d. Už vieną paskerstą kiaulę būtų skiriama 35 eurų išmoka, t.y., kompensuojama 80 proc. vienai parduotai kiaulei tenkančios nuostolių sumos, apskaičiuotos pagal 2021 m. IV ketv. vidutinės savikainos ir vidutinės supirkimo kainos skirtumą. Maksimali lėšų suma vienam kiaulių augintojui negalėtų viršyti 700 tūkst. eurų.

2 mln. eurų Lietuvos paukštininkystės sektoriaus įmonių, užsiimančių viščiukų broilerių auginimo veikla, nuostoliams, patirtiems dėl COVID-19 viruso pandemijos įtakos, iš dalies kompensuoti bus skiriami iš Vyriausybės rezervo. Paukštininkystės sektoriui parama būtų suteikta taip pat už 4 mėnesius – nuo 2021 m. rugsėjo 1 d. iki 2021 m. gruodžio 31 d. Paramos dydis sudarytų 0,09 euro už kilogramą gyvo svorio (broilerio) arba 0,22 euro už parduotą skerdimui arba savo užaugintą ir paskerstą viščiuką broilerį. Didžiausia pagalbos suma vienam paukščių augintojui negalėtų viršyti 290 tūkst. eurų.

Finansų ministerija pagal Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) pateiktą lėšų srautų plano grafiką ir duomenis apie faktinį lėšų poreikį dalimis perves ŽŪM skiriamas lėšas patirtiems Lietuvos kiaulininkystės bei paukštininkystės sektoriaus įmonių nuostoliams iš dalies kompensuoti. Valstybės pagalbos schemas dėl abiejų sektorių dar turės patvirtinti Europos Komisija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas