Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ŽŪM: palūkanų kompensacijos ūkininkus pasieks dažniau

Žemės ūkio ministerija siūlo keisti palūkanų kompensavimo taisykles – kompensacijos būtų išmokamos kartą per mėnesį. Šiuo metu jos išmokamos kas ketvirtį, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Pinigai
Pinigai / FNTT nuotr.

„Apyvartinės lėšos ūkininkams yra labai svarbios dėl nenumatytų išlaidų susidūrus su nepalankiais klimato reiškiniais. Pavyzdžiui, tokiais, kaip šių metų liepos pabaigoje praūžusi audra. Tokios lėšos svarbios atsiskaitymams už paslaugas, prekes bei darbo jėgą. Todėl atsižvelgę į ūkininkų prašymus ir siekdami, kad palūkanų kompensacijos greičiau pasiektų pagalbos gavėjus, siūlome, kad palūkanų kompensacijų išmokėjimas vyktų kartą per mėnesį vietoje dabar nustatyto kompensavimo kas ketvirtį“, – sako žemės ūkio viceministras Vytenis Tomkus.

Toks taisyklių pakeitimas turėtų įsigalioti nuo 2024 m. lapkričio 1 d.

Finansų įstaigoms, kurios dėl reikalingų atlikti informacinių technologijų pakeitimų iki šios datos neturi galimybių pateikti palūkanų kompensavimą administruojančiai UAB ILTE duomenų apie ūkio subjektų sumokėtas palūkanas kas mėnesį, siūloma nustatyti prisitaikymo laikotarpį iki 2025 m. kovo 31 d.

Įsakymų pakeitimo projektai, pateikti derinti su visuomene, yra čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant