Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

2024 „Ignitis ON: pažink Lietuvą!“ elektromobilių varžybų maršrutas – įspūdingiausiomis Lietuvos vietomis

Pažink Lietuvą! Toks šūkis elektromobilių varžybas lydi jau šeštus metus. Kasmet organizatoriai parenka įdomiausias Lietuvos vietas, kurias varžybų eigoje aplanko dalyviai.
„Ignitis ON: pažink Lietuvą!“ elektromobilių varžybos
„Ignitis ON: pažink Lietuvą!“ elektromobilių varžybos / Organizatorių nuotr.

Jau dešimtą kartą vyksiančių „Ignitis ON: pažink Lietuvą!“ elektromobilių varžybų komandos ir šiemet nenuobodžiaus ir, visai tikėtina, kad jų laukia įspūdingiausios patirtys.

Birželio 7 d. nuo 8.00 val. rekordinis 52 naujausių elektromobilių karavanas išsirikiuos Vilniuje Gedimino prospekto atkarpoje tarp Jogailos ir A.Jakšto gatvių.

Visi, besidomintys elektromobiliais, galės juos apžiūrėti, varžybų dalyviai mielai papasakos apie naujausias technologijas ir, visai tikėtina, kad leis trumpam įsitaisyti vairuotojo vietoje. Oficialus varžybų atidarymas vyks Susisiekimo ministerijoje, kur komandoms bus priminti pagrindiniai taisyklių reikalavimai. Dalyvius pasveikins Susisiekimo ir Energetikos ministerijų, Vilniaus savivaldybės ir „Ignitis“ vadovai. „APVA“ paskelbs apie naujausias elektromobilumo skatinimo iniciatyvas. Lygiai 10 valandą Vilniaus vicemeras pakels starto vėliavą ir visi elektromobiliai įsilies į bendrą eismą.

Pirmasis išbandymas dalyvių lauks privalomame ruože tarp Molėtų ir Skiemonių. „Biržinka“ vadinamas kelias, matyt, yra gražiausias Lietuvoje, o „Bobutės kalnelis“ ten nustebina visus. Komandos, įveikusios šį testą, pirmame tarpiniame finiše susitiks AB „Kelių priežiūra“ Panevėžio padalinyje. Bendrovėje dirba daugiau kaip 2200 įvairių kelių priežiūros sričių specialistų. Jie visoje Lietuvoje žiemą valo sniegą, barsto kelius slidumą mažinančiomis medžiagomis, nuo pavasario iki rudens tvarko kelio ženklus, kelių sankasas, atnaujina susidėvėjusias kelių dangas, profiliuoja žvyrkelius, šienauja pakeles, prižiūri kelių statinius, želdinius ir kt. Elektromobilių varžybų dalyviai galės susipažinti su pažangiausia kelių priežiūros technika, o įmonės vadovai atsakys į amžiną klausimą – ar žiema kelininkus užklumpa netikėtai?

Antrame tarpiniame finiše dalyviai susitiks Kražiuose. Tai vienas iš seniausių Lietuvos miestų. Kražių žemė pirmąkart minima 1253 m. kaip Crase, gyvenvietė – 1385 m., Kražių pilis apie 1394 m., Kražių valsčius apie 1410 m. Kražiai pasirinkti ne atsitiktinai, kadangi Kelmės rajonas tampa žaliosios energetikos centru. Čia šiuo metu vyksta didžiausio „Ignitis renewables“ vėjo elektrinių parko Baltijos šalyse statybos. Visos vėjo elektrinės iškils per šiuos metus, o komercinės veiklos pradžia numatoma 2025 metais.

Ta proga penktadienį (birželio 7 d.) organizatoriai kviečia užsukti į Kražių M. K. Sarbievijaus kultūros centro kiemą, kur lankytojų nuo 14.00 iki 16.00 val. lauks „Ignitis renewables“ edukacinė platforma. Mobilioje edukacinėje ekspozicijoje lankytojai galės susipažinti su elektros energijos gamyba pasitelkiant vėją sausumoje ir jūroje, taip pat saulės energiją, leistis į virtualią kelionę ir aplankyti vėjo elektrinės vidų. Taip pat bus galimybė pamatyti naujausius elektromobilius.

Varžybos finišuos Palangoje. Teisėjai dalyvių rezultatus 18.00 val. fiksuos naujame „Ignitis ON“ įkrovimo centre Palangoje, o pamatyti visus dalyvius ir pasveikinti nugalėtojus bus galima J.Basanavičiaus gatvėje nuo 18.30 iki 20.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius