Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 faktai apie baisiausias kelių duobes pasaulyje

Statistika žino viską. Ji gali mikliai pasakyti, kiek vienas žmogus per mėnesį suvalgo didžkukulių ar sojos padažo, kiek reikia darbo valandų vienam automobiliui nuriedėti nuo konvejerio, ir kiek vidutiniškai keiksmų paleidžia eismo dalyvis negražiai aplenktas kito eismo dalyvio. Tačiau statistika nežino, kiek pasaulio keliuose yra duobių. Nes jos yra kaip hidra su devyniomis galvomis – vieną užtaisei, kita atsivėrė.
Duobė Saltoniškių gatvėje
Duobė Saltoniškių gatvėje / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Ir vis dėlto, štai ką radome:

Senovės Roma

Seniausia pasaulio kelio duobė atrasta Anglijoje, Devono grafystėje. Jai kokie 1700 metų. Deja, patys anglai menkai tegali girtis prie jos nagus prikišę, kadangi ji yra dar romėnų tiestame kelyje. Iš visko sprendžiant, duobę išprovokavo intensyvus vežimų eismas, o romėnai bandė ją apgauti tankiai priversdami smulkių akmenukų.

Rusija

Prieš trejus metus Samaroje, Rusijoje, duobės suvalgė vieną sunkvežimį, vieną taksi automobilį, dvi lengvąsias mašinas ir vietinį pilietį. Tačiau tai – vieni niekai, palyginti su Bereznikų miestu, kurio gyventojai, neapsikentę duobių, ėmė emigruoti – surašymo duomenys rodo, kad nuo 2005 iki 2010 metų miestelį paliko 12 tūkstančių žmonių.

Kinija

Kinijos Čiulino mieste 2012 metų birželio mėnesį mikroautobuso vairuotoją, važiavusį sau Fušingo plentu, ištiko nemalonus siurprizas, kai tiesiai priešais jo ratus atsivėrė dviejų metrų gylio, keturių metų ilgio ir pusantro metro pločio duobė. Kuri, žinoma, svetingai priglaudė transporto priemonę ir jos vairuotoją.

Zimbabvė

Žinovai kalba, kad joks pasaulio miestas duobių atžvilgiu negali susilyginti su Zimbabvės sostine Harare. Jų ten esą tiek daug, kad bet kuri kelionė iš punkto A į punktą B virsta manevravimu tarp duobės A ir duobės B.

Jungtinė Karalystė

Dantono ir Stoko kelių atkarpos Anglijos Esekse yra tokios blogos, kad „Ford“ kantriai centimetras po centimetro atkūrė visas jų duobes savo bandymų trasoje Belgijoje. Jame bando naujus modelius ir jų sugebėjimą įveikti duobes.

Žodžiu, yra apie ką pasvarstyti įvairavus į lietuvišką pavasarinę duobę. Ir jeigu jos neįmanoma išvengti, tuomet pasirūpinti, kad neatsivertų krateris ir piniginėje, padės draudimas.

VIDEO: Mano stora lietuviška duobė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas