Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečiai keliauja rekordiškai daug, o degalai vis pinga

Naujausi duomenys rodo, kad 2016-ųjų pirmąjį ketvirtį degalų kainos JAV buvo mažiausios per pastaruosius 12 metų. Amerikos automobilių asociacijos (AAA) duomenimis, šių metų pirmus tris mėnesius dėl mažų degalų kainų JAV gyventojai sutaupė 10 milijardų dolerių - maždaug po 45 dolerius vienam žmogui.
JAV greitkelis
JAV greitkelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vidutinė kaina pirmąjį šių metų ketvirtį JAV degalinėse buvo 1,86 dolerio už galoną (0,43 euro už litrą). Anot AAA, tai buvo pigiausias ketvirtis JAV vairuotojams nuo 2004-ųjų pradžios. Tiesa, degalų kainos visoje JAV stipriai skiriasi – pranešama, kad tik 59 proc. degalinių galonas benzino parduodamas už mažiau nei 2 dolerius.

Lyginant su pačiu brangiausiu ketvirčiu istorijoje 2012-aisiais, kai galono benzino kaina pasiekė 3,58 dolerio (0,83 euro už litrą), amerikiečiai šiuo metu sutaupo po 240 dolerių per ketvirtį.

Tai daro įtaką amerikiečių įpročiams: pagal Nacionalinės greitkelių administracijos surinktus duomenis, 2015-aisiais JAV gyventojai įveikė 3,06 trilijono mylių (4,92 trln. km) – daugiau nei bet kada anksčiau. Šių metų sausį vairuotojai „pagerino“ dar vieną rekordą – įveikė 240,7 milijardų mylių.

Artimiausiais metais nemanoma, kad degalų kainos gali grįžti į 2012-ųjų lygį, tad vairuotojų įpročiai neturėtų kisti. Kita vertus, jie priklauso ir nuo valstijos: pavyzdžiui, Misūrio valstijos gyventojai moka maždaug 1,83 dolerio už galoną benzino, kai Kalifornijoje galonas kainuoja brangiausiai JAV – 2,79 dolerio.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV degalinė
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV degalinė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai