Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečių automobiliai sensta – vidutinis mašinos amžius JAV pasiekė 11,5 metų

JAV automobiliai, lyginant pagal vidutinį amžių, stipriai atsilieka nuo Europos. Senajame žemyne vidutinis automobilio amžius siekia 8,6 metų ir išlieka daugiau mažiau stabilus, kai JAV šis skaičius didėja ir šių metų sausio 1-ąją pasiekė 11,5 metų, rašo Autoblog.com.
„Toyota Corolla“ (2003)
„Toyota Corolla“ (2003) / Wikipedia.org nuotr.

Geriausi metai JAV buvo 2009-ieji, kai ekonominės krizės metu, siekiant atgaivinti naujų automobilių pramonę, šalyje egzistavo „Cash for clunkers“ programa – pridavus naudotą automobilį, buvo galima su didele nuolaida įsigyti naują. Tais metais vidutinis automobilio amžius JAV pasiekė 9,4 metus.

Automobilių amžius didėja dėl paprastos priežasties – gerėja naujų automobilių kokybė

2013-aisiais JAV vidurkis pasiekė 11,4 metų, o šiemet padidėjo iki 11,5 ir priežasčių šiam skaičiui mažėti nematyti.

„Mes jau ilgą laiką stebime vidutinį automobilių amžių ir jis didėja dėl paprastos priežasties – gerėja naujų automobilių kokybė“, – sako Markas Sengas, statistiką renkančios „IHS Automotive“ įmonės atstovas. 

Šiemet JAV taip pat skaičiuojamas rekordinis įregistruotų automobilių skaičius – 321 mln. amerikiečių priklauso 258 milijonai transporto priemonių. Per vienerius metus transporto priemonių skaičius šalyje padidėjo 5,3 mln.

Dėl gerėjančios automobilių kokybės, žmonės juos turi ilgesnį laiką. Naują automobilį įsigijęs amerikietis vidutiniškai jį turi 77,8 mėnesio, arba beveik 6 su puse metų. Tai 26 mėnesiais didesnis skaičius nei buvo 2006-aisiais.

Naudotus automobilius žmonės taip pat laiko ilgiau – vidutinis amžius, kiek naudota transporto priemonė išbūna pas žmogų, pasiekė 63 mėnesius (daugiau nei 5 metus) – tai yra 25 mėnesiais daugiau nei 2006-aisiais.

IHS prognozuoja, kad JAV automobilių parkas toliau sens, tačiau ne taip sparčiai kaip nuo 2009-ųjų. Manoma, kad 2018-aisiais vidutinis transporto priemonės amžius JAV gali pasiekti 11,7 metų.

Lietuvoje vidutinis transporto priemonės amžius 2015-ųjų sausio mėnesį buvo 14,9 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito