Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anglijos įmonė rado unikalų būdą, kaip išvengti baudų už automobilio statymą neleistinoje vietoje

Viena patalpų priežiūra užsiimanti įmonė Didžiojoje Britanijoje turėjo rimtų rūpesčių su firmos automobilių statymu. Mat, gavę iškvietimą darbuotojai į reikiamą vietą nuvyksta nedideliu komerciniu automobiliu, tačiau kai kuriose gatvėse, Londono centre mašinų statymas yra griežtai draudžiamas. Britai rado būdą joms apeiti.
Neleistinoje vietoje pastatytas automobilis
Neleistinoje vietoje pastatytas automobilis / „Scanpix“ nuotr.

Kaip jie susitvarkė su šia problema? „Aspect.co.uk“ vadovas Willas Daviesas neslepia, kad jis samdo jaunus vairuotojus, kurie, firmos automobilį pastačius neleistinoje vietoje, patrauktų jį reikiamu metu. Reikiamas metas – tada, kad eismo kontrolės pareigūnas pastebi, kad mašina stovi ten, kur stovėti iš tiesų yra draudžiama. Taigi, jaunuolis tiesiog užveda variklį ir nuvažiuoja į kitą vietą – paprasta ir efektyvu.

Jis atvirai pasakoja, kad tokiems darbuotojams yra mokamas 8 svarų (maždaug 33 Lt) valandinis darbo užmokestis. Tai – galbūt ir ne pats pigiausias būdas išsisukti nuo baudų, tačiau tikrai efektyvus. Už automobilio statymą neleistinoje vietoje Didžiojoje Britanijoje išrašoma 120 svarų (beveik 500 Lt) bauda.

Kartais kelių kontrolė gali imtis ir griežtesnių priemonių – išvežti ne vietoje pastatytą automobilį į saugojimo aikštele. Tokiu atveju, be baudos reikės padengti ir firmos mašinos transportavimo, ir saugojimo išlaidas, o 8 svarai per valandą nėra jau taip daug – tikrai pigiau nei mokėti baudas kiekvieną dieną.

„Niekas nemėgsta mokėti baudų, tai kai kuriais atvejais yra net nesąžininga. Daug mieliau tuos pačius pinigus sumokame tam tikrą pareigą atliekantiems žmonėms“, – teigė kompanijos vadovas Willas.

Kad ir kaip suktai visa tai skamba, Daviesas patikino, kad toks sprendimas yra visiškai legalus. Negana to, šios idėjos autorius galvoja apie platesnį tokių paslaugų tiekimą. „Mes planuojame pristatyti visą tokios paslaugos schemą – juk dažnas žmogus, turintis svarbų susitikimą miesto centre norėtų pasinaudoti tokia paslauga“, – sakė britas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas