Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Asmeninis vairuotojas – ne tik Madonnai ar B.Obamai

Prie namų ar darbovietės durų jus pasitinka besišypsantis asmeninis vairuotojas, mandagiai atidarantis išblizginto automobilio duris. Įsitaisote ant galinės sėdynės, kelionės metu tvarkote savo asmeninius reikalus ar gėritės už lango matomais vaizdais. Sakote, tai veikiau kadras iš Holivudo filmo? Ne, ir Lietuvoje įmonės bei fiziniai asmenys vis dažniau užsisako automobilio nuomą su vairuotojo paslaugomis. Kokios tai paslaugos, kurios, kaip ilgą laiką buvo įprasta manyti, buvo skirtos tik įžymybėms ir labai svarbiems asmenims?
Asmeninis vairuotojas
Asmeninis vairuotojas / 123rf.com

Pasak automobilių nuomos ir lizingo bendrovės „Avis Lietuva“ Trumpalaikės nuomos produktų vadybininkės Gitos Ramašauskienės, bendrovė vairuotojo paslaugas pradėjo siūlyti paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje. Tada AVIS vairuotojai vežiodavo užsienio investuotojus ir Lietuvoje besilankančius verslininkus. „Dėjome visas pastangas, kad taptume labiau vakarietiški, nes jautėme didėjančią šių paslaugų paklausą. Per kelis dešimtmečius vairuotojo paslaugos smarkiai pasikeitė. Didėjo automobilių pasirinkimas, priedų, paslaugų apimtis ir kt. Keitėsi ir šių paslaugų paklausa – ji augo kartais“, – teigia G.Ramašauskienė.

„AVIS Lietuva“ atstovė pasakoja, kad vairuotojo paslaugos teikiamos beveik visose pasaulio vietose, tačiau jų paklausa skirtingose šalyse skiriasi. „Baltijos šalyse vairuotojo paslaugų paklausa ir toliau nuosekliai didėja. Dažniausiai šių paslaugų prašo užsienio tarpininkai, kurie visame pasaulyje teikia vadinamąsias VIP paslaugas. Daugiausia bendradarbiaujame su ambasadomis ir Lietuvoje veikiančiomis tarptautinėmis bendrovėmis, kurios sulaukia daug svarbių lankytojų“, – aiškina G.Ramašauskienė.

Nuo B.Obamos ir G.Busho iki Madonos ir grupės „Metallica“

Pasak bendrovės atstovės, yra daug priežasčių, kodėl verslininkai arba privatūs klientai naudojasi vairuotojo paslaugomis. „Klientams nereikia galvoti apie tai, kaip nusigauti iki norimos vietos užsienio šalyje, nereikia nerimauti dėl eismo, todėl jie gali užsiimti daug svarbesniais darbo arba asmeniniais reikalais kelyje. Vairuotojo paslaugos dažnai užsakomos keliaujant ilgus ir labiau varginančius atstumus (Talinas–Ryga–Vilnius) ir, pavyzdžiui, tais atvejais, kai keliami aukštesni saugumo reikalavimai (prezidentams, ministrams, aukštas pareigas einantiems pareigūnams ir kt.)“, – atskleidžia G.Ramašauskienė.

AVIS vairuotojams ne kartą teko vežti pasaulinio garso įžymybes ir pareigūnus. Tuo galima įsitikinti vien išgirdus pašnekovės minimas pavardes. Pavyzdžiui, 2004 m. bendrovė išnuomojo beveik 100 transporto priemonių (įskaitant lengvuosius automobilius, padidinto pravažumo automobilius, mikroautobusus, minivenus ir tarpmiestinius autobusus) tuomečio JAV prezidento George’o W. Busho valstybiniam vizitui Vilniuje. Po metų bendrovė parūpino automobilius G. Busho vizitui į Rygą, o 2006 m. išnuomojo beveik 60 automobilių su vairuotojais JAV prezidento vizitui į Taliną.

„Be to, nuomojome automobilius 2005 m. Europos futbolo asociacijų sąjungos konferencijai Taline, 2006 m. NATO viršūnių suvažiavimui Rygoje, 2008 m. tuomečio Prancūzijos Ministro pirmininko Francois Fillono valstybiniam vizitui Taline ir, žinoma, prisidėjome prie 2014 m. Baracko Obamos vizito Taline, išnuomodami 15 automobilių. Mūsų transportu keliavo ir Baltijos šalyse viešėjusios tokios žvaigždės, „Muse“, „Red Hot Chilli Peppers“, Kylie Minogue, Seal'as, Madonna, „Jamiroquai“, „Metallica“, – vardija G.Ramašauskienė.

Automobiliai ir kainos – pagal kliento poreikius

Pasaulinio garso įžymybėms, politikams ir visiems kitiems, panorusiems keliauti be rūpesčių, siūloma rinktis iš daugybės įvairiausių automobilių, nes kiekvieno kliento pageidavimai ir poreikiai – unikalūs.

„Vairavimo paslaugoms dažniausiai naudojame erdvesnius automobilius, tokius kaip „Mercedes-Benz V-Class“, „Mercedes-Benz Vito“, taip pat ir aukštesnės klasės automobilius: „Audi A6“, „BMW 5“, „BMW 7“, „Mercedes-Benz“ E klasės modelius“, – sako specialistė ir priduria, kad dažniausiai klientai užsisako konkrečią ir trumpą kelionę iš taško A į tašką B arba paslaugas visai dienai, kai užsienio svečiams visas svarbias vietas reikia aplankyti greitai ir patogiai.

„Profesionalaus vairuotojo darbo diena labai spontaniška ir priklauso nuo paslaugą užsisakiusio kliento, nes vairuotojas turi vykdyti jo pageidavimus. Neretai jis turi laukti kliento, pavyzdžiui, 5 valandas, ir visą tą laiką būti pasiruošęs bet kurią minutę pajudėti. Todėl vairuotojas turi pasitelkti logistinį mąstymą ir labai tiksliai susiplanuoti atvykimą į reikiamą vietą. Kiekviena kelionė savita“, – pabrėžė bendrovės atstovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas