Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Aukcione bus parduodamas originalus Betmeno automobilis

1960 metų seriale „Betmenas“ naudotas automobilis, kaip tikimasi, bus parduodamas sausio mėnesį surengtame aukcione, pranešė Barretto Jacksono automobilių aukcionų namai.
Aukcione bus parduodamas originalus Betmeno automobilis
Aukcione bus parduodamas originalus Betmeno automobilis / Kadras iš vaizdo įrašo

Anot aukciono vadovo Craigo Jacksono, už šį automobilį gali būti sumokėti keli milijonai, mat patirtis parodė, kad už ikoniškus automobilius žmonės pasiruošę mokėti išties didelius pinigus, rašo money.cnn.com. Pavyzdžiui, 1964-ųjų „Aston Martin DB5“ automobilis, naudotas Jameso Bondo filmuose, 2010 metais buvo parduotas už 4,6 mln. JAV dolerių.

Vis dėlto įvairių Holivudo filmų automobiliai praranda savo originalumą, kadangi skirtingiems filmų kadrams dažnai sukuriamos kelios automobilių versijos, dėl to jie ne visuomet parduodami už didelę kainą.

Betmeno automobilis, anot aukciono rengėjų, tikrai yra originalus, nors vėliau ir buvo sukurta daugiau jo versijų. 1966 metais garsiajam automobilių meistrui George‘ui Barrisui buvo patikėta užduotis per itin trumpą laiką sukurti ypatingą Betmenui skirtą automobilį. G.Barrisas, kuriam šis ikoniškasis automobilis ir priklauso, dėl laiko trūkumo nusprendė perdaryti 1955 metų „Lincoln Futura“. Vis dėlto manantiems, kad automobilis gali šaudyti liepsnomis ar purkšti alyvą, bus lemta nusivilti.

Kolekcinius automobilius draudžiančios firmos „Hagerty Insurance“ vadovas tikina, kad šis automobilis bus parduotas vos už kelis šimtus tūkstančių JAV dolerių, mat pasaulyje yra žymiai geresnių Betmeno automobilių versijų. Anot „Hagerty Insurance“ vadovo, vienintelis dalykas, kuris šį automobilį daro unikaliu, yra tai, kad jis yra originalus ir pats pirmasis, tačiau mažai yra žmonių, kurie sugebėtų jį atskirti nuo bet kurios kitos replikos, kainuojančios 100 tūkst. JAV dolerių.

Kalbėdamas su CNN žurnalistu George‘as Barrisas tikino anksčiau gavęs daug pelningų pasiūlymų parduoti Betmeno automobilį, tačiau jų niekada rimtai neapsvarstė. Šįkart savo kūrinį aukcione parduoti jis sutiko tik dėl to, jog nusprendė, kad laikas atlaisvinti vietą savo studijoje.

VIDEO: THE BATMOBILE REVEALED with George Barris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas