Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 21

„Auto Bild“: „Alfa Romeo“ lobių skrynia ir slaptos muziejaus salės

Seni kampuoti automobiliai, kurie savo kėbulų forma labiau primena dėžes. Dabar jie jau tapo beveik neįkainojamomis vertybėmis. Toks lobynas snūduriuoja „Alfa Romeo“ istorijos muziejuje Arese, miestelyje šalia Milano. „Auto Bild“ apsilankė slaptose muziejaus salėse.
Donatellos Dezzi dovana jos vyro Massimo atminimui: šis 1968 metų ALFA SPIDER po savininko mirties tapo muziejaus eksponatu. Spidometras rodo 62 539 km ridą, bet gali būti, kad priekyje trūksta skaičiaus „1“
Donatellos Dezzi dovana jos vyro Massimo atminimui: šis 1968 metų ALFA SPIDER po savininko mirties tapo muziejaus eksponatu. Spidometras rodo 62 539 km ridą, bet gali būti, kad priekyje trūksta skaičiaus „1“ / Auto Bild nuotr.

Aresas, miestelis šalia Milano, kuriame saugoma visa „Alfa Romeo“ automobilių istorija. 1963 metais čia pradėta gaminti žaviuosius „Alfa Romeo“ modelius. Nuo 1986-ųjų, kai buvo sukurta „Fiat“ grupė, 20 000 gyventojų turinčiame miestelyje automobilių gamyba sumažėjo, o nuo 2005 metų jų gamyba iš viso sustojo.

Kad ir kaip būtų, bet Aresas vis dėlto yra „Alfa Romeo“ modelių, žadinančių sentimentalumą, tėvynė. Mes, kaip ir 100 000 kitų žmonių kasmet, apsilankėme „Alfa Romeo“ muziejuje. Tik mums dar buvo atvertos ir tos muziejaus durys, kurios lieka uždarytos kitiems lankytojams. Išėjus iš pagrindinio muziejaus pastato reikėjo palypėti laiptais, pasukti dešinėn į liftą ir pakilti į trečią aukštą; tada jautėmės itin pakylėtai – taip, lyg tai būtų Velykos ir Kalėdos bei Popiežiaus gimtadienis vienu metu.

Slaptieji „Alfa“ – lobis, kuris netrukus bus atvertas mūsų akims… Ir nesvarbu, kad šiandien antradienis, kai muziejus būna uždarytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas