Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Automobilių modeliukų kolekcionavimas – „liga“, kuri įtraukė krepšininką

Rokiškėnas krepšininkas ir krepšinio treneris Arnas Juškevičius dvejus metus kolekcionuoja įvairius automobilių modeliukus. Pasak pašnekovo, tai „liga“, kuri greitai įtraukia. Jo kolekcijoje jau beveik 300 įvairiausių modeliukų.
Krepšininko Arno Juškevičiaus automobilių modeliukų kolekcija
Krepšininko Arno Juškevičiaus automobilių modeliukų kolekcija / A.Stanio/Gimtasis Rokiškis nuotr.

– Kolekcionavimas. Kaip jis atsirado Tavo gyvenime? Kodėl pasirinkai kolekcionuoti automobilių modeliukus?

– Kolekcionavimas mano gyvenime atsirado netikėtai. Nors vaikystėje norėjau turėti gražių modeliukų, kurie būtų sudėti kaip eksponatai, bet niekada nebuvo minčių, kai juos kolekcionuosiu suaugęs. Vieną dieną parduotuvėje pamatęs keletą įdomių, mažų (1:64 mastelio) modeliukų, sugalvojau jų nusipirkti ir pasidėti į lentyną. Iš pradžių tai buvo tiesiog buvo pomėgis, o dabar jau „liga“, kuri labai sparčiai progresuoja, o vaistų nuo jos nėra. Sustabdytų nebent ištuštėjusi piniginė… Visada buvo ir yra minčių kolekcionuoti sunkųjį transportą, bet gaila išleisti labai daug pinigų vienam modeliui. Būtent tokie modeliai būna brangesni. Tad kol kas apsistojau ties lengvaisiais automobiliais. Norisi surinkti modelius, kuriuos teko vairuoti man pačiam.

Paklausinėjęs tėvų, ar kas nors ką nors kolekcionavo iš mano artimos aplinkos, sužinojau, kad dėdė jaunystėje taip pat turėjo neblogą modeliukų kolekciją, deja, ji neišliko.

– Kur viską perki? Ar užsuki specialiai į parduotuves?

– „Hot Wheels“ 1:64 mastelio modeliukus dažniausiai perku įprastose mums parduotuvėse, „Maximoje“, „Norfoje“ ir pan. Apsilankau ir žaislų parduotuvėse, kai būnu kitame mieste. 1:43 mastelio modeliukus perku internetu, socialinio tinklo „Facebook“ grupėje. Keletą esu įsigijęs specialiose svetainėse bei parduotuvėse.

Dažniausiai juos perku pats, nes žinau, kokių dar neturiu, nors iš pradžių esu gavęs dovanų.

– Kiek šiuo metu Tavo kolekcijoje modeliukų?

– 1:64 mastelio kolekcionuoju tik „Hot wheels“ modeliukus, kurie turi atitikmenį realiame gyvenime. Jų šiuo metu turiu 150–160, skaičius nuolatos kyla.

1:43 mastelio turiu apie 120 įvairiausių modelių. Iš pradžių rinkau tik senesnius, rusiškus, tokius, kuriuos vairavo mano tėvai ar seneliai, paskui perėjau prie naujesnių, vakarietiškų modelių, kurie pagaminti nuo 1990-ųjų. Konkrečios firmos modeliukų nekolekcionuoju. Kolekcijoje galima rasti įvairiausių „Spark“, „Maxi/minichamp“, „Altaya“ ir kitų firmų modelių. Tiesa, net ir nesuprantantis įžvelgs, kurie modeliukai yra geresnės kokybės ir brangesni, kurie – paprastesni ir pigesni. Priklausomai nuo modeliuko dydžio kainos gali svyruoti nuo kelių iki kelių šimtų eurų, o tikri entuziastai randa modeliukų, kurių kainos siekia keturių nulių zoną.

Maloniausi širdžiai yra visi „Volvo“ automobilių modeliukai, o vertinant pinigais pats brangiausias kolekcijoje yra būtent vienas iš „Volvo“ modelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas