Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Automobilių vagis pričiupęs kaunietis: veikia miesto „sanitarų“ grupuotė

Kaunietis Artūras Z. pričiupo tris jo automobilius nušvilpusius vagis. Trečiadienio rytą jis pasigedo Chemijos gatvės aikštelėje stovėjusio „Ford Mondeo“, o vakare, važiuodamas pro šalį, užklupo toliau besidarbuojančius ilgapirščius. Kauno policijos atstovė patvirtina – sulaikyti du vyrai, pareigūnai aiškinasi, ar yra daugiau nukentėjusių.
Kaunietis pričiupo automobilių vagis
Kaunietis pričiupo automobilių vagis / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

gazas@15min.lt

„Kaune veikia miesto „sanitarų“ grupuotė – jie ieško apleistų ar ilgiau vienoje vietoje paliktų automobilių, o tada atvažiuoja, pakrauna į tralą ir išveža. Kitaip tariant, pavagia“, – nuotaikingai savo istoriją pradėjo Artūras Z.

Vasario 20 dieną atvykęs į Chemijos gatvėje esančią nesaugomą aikštelę, vyras nustebo – iš trijų jo automobilių vienas, „Ford Mondeo“, buvo dingęs. Anot jo, transporto priemonės, nors pastaruoju metu buvo nenaudojamos, tačiau tvarkingos, turi galiojančius dokumentus.

Pašnekovo teigimu, pirmoji į galvą šovusi mintis: „automobilį nutempė“. Vis dėlto, netrukus paaiškėjo, kad policijos pareigūnai šioje istorijoje niekuo dėti, o automobilis veikiausiai tapo lengvu ilgapirščių grobiu. 15min pašnekovas teigė, kad į įvykio vietą atvykusi operatyvinė policijos grupė įvykį užfiksavo.

Atvažiavęs matau, kad jų nebėra, o ir trečią, priklausančią kitam žmogui, jau krauna į tralą.

Toliau kauniečio istorija klostėsi dar įdomiau: „Liko 2 kitos mašinos stovėti. Vakare, apie 7 valandą, važiavau pro šalį ir, pagalvojau, užsuksiu. Atvažiavęs matau, kad jų nebėra, o ir trečią, priklausančią kitam žmogui, jau krauna į tralą.“

Nusikaltimo vietoje užklupti vagišiai sumišo ir nei 15min pašnekovui, nei atvykusiems pareigūnams negalėjo paaiškinti, kodėl į automobilvežį kelia svetimą turtą.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaunietis pričiupo automobilių vagis
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Kaunietis pričiupo automobilių vagis

„Jie bandė teisintis, kad mašinos parduotos ir jiems liepta jas paimti. Palauk, sakau, kaip parduotos, juk aš šeimininkas?“, – su 15min detalėmis dalijosi pašnekovas.

„Kaip supratau, vienas iš sulaikytųjų, organizatorius, samdė traliukus. Nors kas žino, galbūt jie veikė kartu. Atvažiuodavo vakarais, susirinkdavo mašinas ir jas iš karto parduodavo kažkokiam kitam žmogui. Nežinau kodėl, bet jis irgi atvažiavo į įvykio vietą ir taip pat buvo sulaikytas. Beje, su savimi turėjo daiktus, paimtus iš mano automobilių. Tai jis parduodavo mašiną dar kitam žmogui, kuris ir naudojosi Švenčionių gatvėje esančiu laužynu“, – dėstė jis.

15min pašnekovui susidarė įspūdis, kad ilgapirščiai darbuojasi gana greitai – kelis kartus, žaibiškai, perparduotas „laimikis“ atsidūrė laužyne. Pasak Artūro Z., senutėlis „Ford Mondeo“ išardytas kone per dieną. Kitas dvi transporto priemones, laimingo atsitiktinumo dėka, pavyko išsaugoti.

„Vasario 20 d. į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi vyras, teigdamas, kad Kaune, iš Chemijos gatvėje esančios automobilių stovėjimo aikštelės pagrobti jam priklausantys trys automobiliai „Ford“. Operatyviai reaguodami į gyventojo pranešimą, pareigūnai tą pačią dieną apie 19.40 val. sulaikė du vyrus, kurie galimai vogtus automobilius laikė Kaune, Švenčionių gatvėje esančioje teritorijoje.

Sulaikytiems asmenims pareikšti įtarimai dėl galimai įvykdytos vagystės, atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d., ir 22 str. 1d., 178 str. 2 d., aiškinamasi, ar galėjo būti daugiau nukentėjusiųjų. Įtariamiesiems gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų“, – 15min teigė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Justina Kazragytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas