Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Bačiūnų kartodrome – „Supermoto“ lenktynininkų kova su karščiu ir sekundėmis

Savaitgalį Bačiūnų kartodromą užvaldė Lietuvos „Supermoto“ čempionato ir taurės dalyviai. Čia surengtas antrasis šio sezono etapas, kuriame dėl taškų kovojo kelios dešimtys sportininkų. Varžybos buvo išties įtemptos, o papildomų jėgų pareikalavo ir alinantis karštis.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / LMSF nuotr.

S5 klasėje vyravo stabilumas. Visi šios klasės dalyviai abu važiavimus įveikė pademonstruodami identiškus rezultatus. Abu važiavimus laimėjo užtikrintą tempą visą dieną demonstravęs panevėžietis Gediminas Vilkas. Jis už savęs paliko Marių Rinkūną ir Eimantą Bružą. „SM Street“ įskaitoje be didesnio vargo maksimalų taškų kiekį surinko ir pirmosios vietos taurę į viršų kėlė Antanas Pučinskas. Tuo metu jam už nugaros jau buvo kur kas daugiau dramos. Čia dviejų taškų persvara antrąją vietą išplėšė Aleksandras Lisinas. Rokui Pakalniškiui teko tenkintis trečia pozicija.

„SM50 Mini“ kategorijoje startavo tik du dalyviai. Pirmą ir antrą vietas pasidalijo atitinkamai Klemens Irzyk ir Danielius Eskis. „SM50 Pro“ klasėje dalyvių jau buvo kur kas daugiau. Šioje kategorijoje Bačiūnuose triumfavo Donatas Aleksa, už savęs palikęs Maksimilianą Leopoldą ir Deną Šlajų. „SM65A“ klasėje varžėsi penki sportininkai. Abu važiavimus čia laimėjo Herkus Nartautas. Antroje ir trečioje vietoje įsitvirtinę dalyviai surinko vienodai taškų, tačiau ant antrojo laiptelio žengė Liliana Irzyk, o trečios vietos taurę į viršų kėlė Pijus Vaivada.

S4 klasėje triumfavo Justas Bučnys, kuris laimėjo pirmąjį važiavimą, tačiau antrame finišavo trečias. Tačiau kortos krito jo naudai ir sportininkas vieno taško persvara įveikė Gediminą Jomantą. Nuo pastarojo taip pat vienu tašku atsiliko Justinas Kontrauskas. Panašu, kad būtent šio trejetuko artimą tarpusavio kovą bus galima stebėti ir kituose etapuose.

S2 klasėje greičiausias buvo Aurelijus Tamonis, laimėjęs abu važiavimus. Antras po dviejų važiavimų – du kartus antroje vietoje finišavęs Sergejus Šeniauskas, kuris sėkmingai pasipriešino dviems latviams – trečioje vietoje likusiam Kaspars Loss ir ketvirtoje pozicijoje finišavusiam Imants Kalninš.

S1 klasėje abu važiavimai klostėsi beveik be permainų. Du kartus čia greičiausias buvo ir pirmąją vietą iškovojo Jedrzej Žuralski iš Lenkijos. Antras finišavo latvis Normunds Freimanis, o lietuvis Dominykas Diraitis kopė ant trečiojo laiptelio.

„SM Junior“ klasėje triumfavo abu važiavimus laimėjęs Evsevyi Kovaliov. Pirmame ir antrame važiavime pozicijomis keitėsi jam iš paskos važiavę Travis Siilak ir Matas Leckas, tačiau lietuviui galiausiai teko pripažinti esto pranašumą, nes estui geriau susiklostė antrasis važiavimas.

Itin gausi buvo klasė „SuperQuad“. Joje nugalėtoju tituluotas Paulius Krukauskas, kuris du sykius pro šachmatinę vėliavą praskriejo pirmas. Antrą rezultatą užfiksavo Normunds Cirulis, o trečiąją vietą išplėšė Rimgaudas Gruzdys, kuris po antrojo važiavimo susilygino taškais su ketvirtoje vietoje likusiu Andriumi Šarmavičiumi. Beje, Rimgaudui Gruzdžiui diena klostėsi itin komplikuotai. Pirmiausia jam po kritimo bekelės ruože teko vytis varžovus, o antro starto metu sportininkas susidūrė su techninėmis problemomis. Tačiau ryžtas, užsispyrimas bei šaltas protas jam garantavo vietą ant podiumo.

Trečiasis „Supermoto“ etapas numatytas jau liepos 4-ą dieną. Lenktynės įvyks Smalininkų kartodrome.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas