Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Baltarusiai pristatė „savo“ kinišką elektromobilį: toks pat geras kaip „Audi A8“?

Baltarusijos vicepremjeras Vladimiras Semaško, išbandęs šioje šalyje surinktą elektromobilį „Vitiaz“, pareiškė, kad nejaučia jokio skirtumo, ar važiuoti limuzinu „Audi A8“, ar baltarusišku. Turbūt kalbėjo tik apie dinamiką, nes kitomis savybėmis Kinijos ir Baltarusijos bendras produktas vargiai galėtų būti lyginamas su vokišku.
Baltarusiškas elektromobilis „Vitiaz“, sumontuotas ant „Geely CS7“ platformos.
Baltarusiškas elektromobilis „Vitiaz“, sumontuotas ant „Geely SC7“ platformos. / Baltarusijos Vyriausybės tarnybos nuotr.

Be to, nuvažiuojamas 100 km atstumas taip pat nežavi. Tiek be vargo nuvažiuoja mažylis „Volkswagen Up“ (palyginimą su kitais elektromobiliais rasite straipsnio pabaigoje).

Spark nuotr./Pirmieji numeriai, skirti elektromobiliams
Spark nuotr./Pirmieji numeriai, skirti elektromobiliams

Toks įvertinimas daugeliui turėtų sukelti šypseną. Tačiau pamirškime politiką bei propagandą ir pažvelkime į elektromobilį „Vitiaz“ iš arčiau.

Baltarusiškas elektromobilis

Jis iš tikrųjų surenkamas Baltarusijoje, gamykloje „BelDŽI“, o elektrinė įranga gaminama Vitebsko gamykloje „Vitiaz“.

Bateriją iš tinklo įkrauti užtrunka 4–6 valandas (Baltarusija dar tik galvoja apie greito įkrovimo stoteles po 4–5 metų). Atstumas, kurį gali nuvažiuoti elektromobilis – 100–150 km. Jis sukonstruotas ant kiniško sedano „Geely SC7“ bazės. Taigi lyginti šį automobilį su „Audi A8“ – labai drąsu. Na, nebent viceministras kalbėtų tik apie elektromobilio sukimo momentą, kuris pats savaime yra įspūdingas.

VIDEO: Семашко протестировал первый белорусский электромобиль

Palyginimui – net ir didžiulis septynvietis „Tesla Model X P100D“ gali įveikti 500–560 km atstumą. „Supercharger“ stotelėse Vakarų Europoje ją galima įkrauti per valandą. Arba per 1,5–2 val. greito įkrovimo stotelėse, pastatytose prie „Lidl“.

Gerokai pigesnis „Nissan Leaf“ su 30 kWh baterija, bet kurioje Vilniaus ar Kauno greitos įkrovos stotelėje pakraunamas per valandą, gali įveikti 150–200 km.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas