Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržuose vyks istorinės technikos paroda „Nesenstanti klasika 2016“

Rugpjūčio 6 d., šeštadienį, Biržuose įvyks tarptautinis senovinių automobilių suvažiavimas „Nesenstanti Klasika 2016“, į kurį atvyks senoviniai automobiliai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Lenkijos ir Baltarusijos. Senovinės technikos paroda vyks Reformatų g. 3 (aikštėje prie Evangelikų reformatų bažnyčios) nuo 17.00 iki 19.30 val.
Paradas Biržų m. gatvėmis
Paradas Biržų m. gatvėmis / Vilhelmanto Sereikos nuotr.

Jau prestižiniu tapusiame renginyje šiemet galima bus pamatyti automobilius, pagamintus 1920–1972 metais, susipažinti su šių eksponatų turininga praeitimi.

Reikėtų pastebėti, kad kiekviena senovinės technikos šventė Biržuose pasižymi ne tik eksponatų solidumu ir gausa, bet įvairove bei kokybe. Pritaikius griežtus atrankos kriterijus, parodose pavyksta išvengti populiarios sovietinės technikos dominavimo. Jos būna daug, bet klubo „Klasika“ renginiuose sovietiniai automobiliai sudaro mažumą ir nenustelbia senesnių vakarietiškų eksponatų.

Viskas prasidėjo 2008 m. rugpjūčio 16 dieną, kai pirmą kartą Biržų krašto istorijoje Biržuose buvo surengta senovinių automobilių paroda. Renginys sulaukė didžiulio pasisekimo ne tik tarp šventės lankytojų, bet ir tarp senovinę techniką kolekcionuojančių bei ja besidominčių bendraminčių. Ši senovinių automobilių paroda paskatino įkurti Senovinės technikos klubą „Klasika“ ir nuo to laiko klubo narių veikla tapo neatsiejama Biržų krašto ir miesto švenčių dalimi, o kasmetinis istorinių automobilių suvažiavimas „Nesenstanti Klasika“ – tarptautiniu renginiu.

VIDEO: Istorinių automobilių paroda „Nesenstanti Klasika 2015“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento