Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Biržuose vyks istorinių automobilių sąskrydis

Rugpjūčio 1 d., šeštadienį, Biržuose įvyks istorinių automobilių sąskrydis „Nesenstanti Klasika 2015“, į kurį suvažiuos senoviniai automobiliai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Rusijos ir Baltarusijos. Istorinės technikos paroda vyks J. Basanavičiaus g. (prie J. Janonio a.) nuo 17.00 iki 19.00 val. Parodoje bus galima išvysti senovinę techniką, pagamintą 1925-1975 metais.

Kiekvienais metais, kartu su miesto šventėmis rengiami senovinės technikos pasirodymai jau tapo tradicine, bent kiek senovine technika besidominčių žmonių susibūrimo vieta. Čia galima pamatyti seniausius bei įdomiausius istorinius eksponatus, išgirsti technikos restauravimo naujienas ir pagaliau – puikiai praleisti laiką draugų bei bendraminčių būryje. Jau nuo 2008 metų senovinės technikos klubo „Klasika“ rengiamos istorinių automobilių parodos pagyvina Biržų kultūrinį gyvenimą, pritraukia naujų rėmėjų, sukviečia būrius svečių bei turistų.

Pernykštės parodos „Nesenstanti Klasika 2014“ lankytojai galėjo išvysti net 63-is senovines transporto priemones: 4-is motociklus ir 59-is automobilius. Galima pasidžiaugti, kad kiekvienais metais senovinės technikos klubo „Klasika“ rengiamos istorinės technikos šventės įgauna vis daugiau solidumo ir istorinio žavesio. Į pernai vykusią parodą atvyko dvidešimt du automobiliai iš Latvijos, vienas iš Baltarusijos ir keturiasdešimt istorinių transporto priemonių iš Lietuvos. Aštuoniolika parodoje dalyvavusių automobilių buvo pagaminti tarpukariu. Žinovų vertinimu, parodoje dalyvavo didžiausias prieškarinių automobilių skaičius, kada nors matytas Lietuvoje nuo 1991 m.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento