Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

BMW gamins daugiau priekine ašimi varomų automobilių

Diena, kai BMW apsisprendė pradėti štampuoti automobilius priekiniais varomaisiais ratais išauš jau netrukus. Koncernas ryžosi naudoti naują UKL1 platformą ir sukurti net 11 BMW ir MINI modelių, kurie bus varomi priekine ašimi.
BMW Active Tourer
BMW Active Tourer / motorauthority.com

Konceptinis modelis virs serijiniu

Pirmuoju serijinės gamybos automobiliu taps dar ne taip seniai konceptiniu modeliu buvęs „BWM Active Tourer“. Jis turėtų pasirodyti kitų metų pradžioje ir duoti startą kitų modelių gamybai. Pasak BMW valdybos nario pardavimams ir rinkodarai Iano Robertsono, naujasis „Active Tourer“ bus labai panašus į konceptinį modelį, kurį BMW pristatė Paryžiaus automobilių parodoje 2012-aisiais.

Gamyboje dominuos MINI

Vienas iš vienuolikos būsimų modelių bus 2014-aisiais pasirodysiantis „MINI Cooper“. Jo gamybai bus panaudota ta pati UKL1 platforma kaip ir „Active Tourer“. Teigiama, kad didžiąją dalį visų vienuolikos automobilių taip pat turėtų sudaryti MINI vardo kūriniai. Ianas Robertsonas sako, kad jų gali būti mažiausiai aštuoni ir jau žinoma, kad pastarųjų gretose tikrai bus „Paceman“ ir „Countryman“ automobiliai.

Kol bus kuriamas Paryžiaus automobilių parodoje pristatytas hibridinis „Active Tourer“, BMW planuoja į gamybą bent jau pradžioje paleisti šio automobilio versiją su trijų cilindrų benzininiu varikliu. Tikėtina, kad analogišką variklį turės ir būsimas MINI „Cooper“.

motorauthority.com/BMW Active Tourer
motorauthority.com/BMW Active Tourer

Ruošia konkurentą AUDI automobiliams

Gamintojas tikisi, kad plati benzininių ir dyzelinių variklių gama, papildyta galimybe rinktis ir hibridinius modelius, rinkoje sulauks pasisekimo. Tačiau BMW visų kortų neatvertė. Skelbiama, kad yra planuojamos ir kelios naujovės, kurios BWM leis konkuruoti su AUDI kūriniais „Q1“ ir „A1“.

Serijinis BMW „Active Tourer“ turėtų debiutuoti Ženevos automobilių parodoje kitų metų kovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas