Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

BMW patentavo naują būdą elektros energijai gaminti – „įdarbins“ pakabą

Panašu, kad elektromobilių pasaulyje bręsta sensacingas išradimas. Jei dabartiniuose hibridiniuose ir elektra varomuose automobiliuose stabdymo metu sukauptos energijos grąžinimas į bateriją jau nieko nestebina, tai automobilių gamintojas BMW sumanė naują technologiją – energija bus gaminama pasitelkiant automobilio pakabą.
Elektrinis BMW i7
Elektrinis BMW i7 / BMW nuotr.

Elektros energijos vartojimo efektyvumo siekimas paskatino Vokietijos automobilių pramonės gigantą BMW išrasti būdą, kaip važiavimo metu pagaminti dar daugiau elektros energijos, kuri būtų grąžinama į bateriją.

Vokiečiai jau užpatentavo būdą, kuriuo elektros energija bus gaminama pasitelkiant greičio mažinimo kalniukus ir kitus kelio nelygumus. Sukurta technologija „įdarbins“ amortizatorius. Jų vertikalus judėjimas generuos elektrą.

Tradiciškai automobilio ratų energija, kai jie rieda per nelygumus, yra sugeriama pakabos spyruoklinių elementų, o vėliau šią energiją kaip šilumą išsklaido amortizatoriai. Teigiama, kad elektra bus gaminama pasitelkiant generatorių blokus, kurie bus sujungti su pakabos mechanizmais.

Kol kas išsamesnė informacija apie tai, kada ši technologija pasirodys serijinėje gamyboje, dar neskelbiama, tačiau manoma, kad „įdarbinta“ pakaba pirmiausia bus montuojama į naująjį BMW „i7“ modelį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas