Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Cadillac“ naujame modelyje vietoj galinio vaizdo veidrodėlio montuos ekraną

„Cadillac“ atskleidė daugiau informacijos apie savo flagmaną. Pats prabangiausias šio gamintojo modelis CT6 visuomenei pirmą kartą bus parodytas 2015-ųjų sausį, Detroito automobilių parodoje. Šis modelis turės vieną išskirtinį bruožą – naujovę, kuri bus pirmą kartą naudojama automobilių pramonėje.
„Cadillac CT6“ veidrodėlis
„Cadillac CT6“ veidrodėlis

CT6 modelio salone esantis galinio vaizdo veidrodėlis bus neįprastas. Vairuotojas veidrodėlyje įmontuoto mygtuko pagalba galės pasirinkti ką jame matyti, ar įprastą per veidrodį matomą vaizdą ar vaizdą, transliuojamą iš gale įmontuotos vaizdo kameros.

Galinio vaizdo kamera visą laiką transliuos vaizdą į galinio vaizdo veidrodėlį. Gamintojai sako, kad toks vaizdas yra daug raiškesnis, matymo kampas daug platesnis ir beveik nėra taip vadinamų mirtinų zonų, nes vaizdo atgal neužstoja jokie statramsčiai ar pavyzdžiui, gale sėdintys keleiviai.

Galinio vaizdo kamera padengta specialia hidrofobine medžiaga, išstumiančia drėgmę ir purvą, tad objektyvas turėtų būti švarus visada.

Kaip teigia amerikiečiai, tai bus pats technologiškiausias serijinis automobilis pasaulyje. Be išmaniojo veidrodėlio, automobilyje bus montuojama pastovaus greičio palaikymo sistema, pavadinta „Super Cruise“. Ši sistema gali kontroliuoti vairo padėtį bei keisti automobilio greitį ar jį stabdyti. Tad tai bus pusiau autonominis automobilis – kurį laiką jis galės greitkelyje važiuoti nesikišant vairuotojui. Tiesa, naujasis „Cadillac“ negalės persirikiuoti, tačiau važiuoti savo eismo juostoje galės savarankiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus