Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl elektronikos gedimų BMW atšaukia daugiau nei pusę milijono automobilių

BMW atšaukia 570 tūkst. modelių dėl galimų elektros gedimų. 504 tūkst. iš atšaukiamų automobilių važinėja JAV gatvėse arba bent jau ten buvo parduoti ir vėliau vandens keliais atvyko į kitas pasaulio šalis. Toks sprendimas palietė ir Kanadą, tačiau šioje šalyje galimai brokuotų BMW – gerokai mažiau.
BMW Z4
BMW Z4 / Gamintojo nuotr.

Vokietijos pramonės gigantė praneša, kad atšaukiami 2008-2011 metais gaminti BMW 128i bei 135i kupė ir kabrioletai. Taip pat atšaukiami 328i ir 335i sedanai, kabrioletai bei universalai, gaminti nuo 2007-ųjų iki 2011-ųjų. Problemos palietė ir Z4 rodsterius, gamintus 2009-2011 metais.

Šiaurės Amerikos nacionalinė greitkelių priežiūros administracija (NHTSA) teigia, kad sprendimą atšaukti daugiau nei pusę milijono automobilių BMW priėmė dėl vieno iš akumuliatoriaus kabelių bei jungties su saugiklių dėže broko. Teigiama, kad važiuojant vienu iš aukščiau išvardintų BMW dėl atsiradusių gedimų elektros sistemoje variklis gali užgesti, o tai padidintų avarijos sukėlimo tikimybę.

„The Detroit News“ tikina, kad dėl šios problemos Kanadoje įvyko viena avarija, tačiau sužeidimų išvengta. BMW atšauktus automobilius aptarnaus nuo kovo mėnesio be jokio papildomo mokesčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas