Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalio svečias – pirmasis „Volkswagen“ elektrinis krosoveris ID.4

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Elektromobilis Volkswagen ID.4
Elektromobilis Volkswagen ID.4 / Volkswagen nuotr.

2020 m. „Volkswagen“ žengė svarbų žingsnį. Įkandin golfo klasės elektromobilio ID.3 pradėta serijinė krosoverio ID.4 gamyba. Krosoveris modelių paletėje – jau pusė sėkmės, nes lietuviams patinka automobiliai su paaukštinta prošvaisa.

„ID.4 bagažinės talpa – 543 litrai (palyginimui, „Mustang Mach-E“ turi 402 litrų bagažinę). Elektromobilio ilgis – 4,6 metro, o salono erdvė suplanuota taip, kad būtų patogu keliauti keturių ar net penkių asmenų šeimai. Todėl pirmąjį VW elektrinį krosoverį vertinu kaip praktišką, gerą sprendimą.

Salono erdvė suplanuota taip, kad būtų patogu keliauti keturių ar net penkių asmenų šeimai.

Vienintelis dalykas, kuris užkliuvo iš pirmo žvilgsnio – perteklinis kietų apdailos medžiagų naudojimas ir iš ID.3 atkeliavęs minimalizmas. O juk interjeras sukuria emociją.

Galbūt tokia gamintojo politika – vėliau išleidęs atnaujintą modelį (facelift – angl.), jam suteikia daugiau jaukumo“, – prisimena pirmuosius važiavimus su ID.4 15min žurnalistas, rubrikos Gazas.lt redaktorius Žilvinas Pekarskas.

Volkswagen nuotr./Pirmas pasimatymas su elektromobiliu VW ID.4
Volkswagen nuotr./Pirmas pasimatymas su elektromobiliu VW ID.4

Jam klausimų kyla ir dėl energijos regeneravimo, važiuojant visais ID modeliais:

„Tikri EV entuziastai mėgsta patys reguliuoti regeneravimą, tarkime, artėdami prie sankryžos užsidegus raudonam šviesoforo signalui. Be abejo, dažniausiai VW elektromobiliai, naudodamiesi informacija, sukaupta debesyse ar navigacijos žemėlapiuose, taip pat pristabdo nuskaitę greičio ribojimo ženklą. Tačiau pačiam vairuotojui sukioti dešinėje vairo pusėje esančią važiavimo režimų rankenėlę (vienas režimų – break) – nelabai patogu“.

Tačiau, lyginant VW ID.4 su konkurentu iš JAV „Tesla“, „vokietis“ privalumų turi. Pavyzdžiui, mažesnis apsisukimo spindulys, komfortabilesnė važiuoklė.

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.


Elektromobilį „Volkswagen ID.4“ judėjimo festivalyje pristato Moller Baltic Import SE


Penkios svarbios elektromobilio „Volkswagen ID.4“ savybės pagal DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilios savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. „Volkswagen ID.4“ gali nuvažiuoti iki 520 km vienu įkrovimu, priklausomai nuo modelio ir vairavimo sąlygų, todėl puikiai tinka ilgesnėms kelionėms.

Volkswagen ID4
Volkswagen ID4

2. Šis elektromobilis pasižymi erdviu ir patogiu salonu, kuriame patogiai gali sėdėti penki keleiviai. Galinė sėdynė yra ypač erdvi, suteikianti daugiau komforto ilgose kelionėse.

3. ID.4 naudojamos pažangiausios technologijos, įskaitant skaitmeninį prietaisų skydelį, didelį jutiklinį ekraną centrinėje konsolėje, išmaniąją navigacijos sistemą ir valdymą balsu.

4. Galingas variklis. 82 kWh baterija ir galingas variklis – puikus derinys.Galine ašimi varomi modeliai išvysto nuo 201 AG iki 282 AG, o visų ratų pavaros modelio galia siekia nuo 295 AG iki 330 AG.

5. Saugumas ir pagalbinės sistemos. Šis elektromobilis turi daugybę saugumo sistemų. Tai – adaptyvi traukos kontrolė, eismo juostos laikymosi asistentas, automatinis avarinis stabdymas ir aklosios zonos stebėjimo sistema.

Svarbu žinoti, kad „Volkswagen ID.4“ elektromobilis laimėjo prestižinį 2021 metų Pasaulio Metų Automobilio (World Car of the Year) apdovanojimą. Jį skiria tarptautinė žurnalistų komisija, vertinanti automobilius pagal įvairius kriterijus, įskaitant dizainą, komfortą, našumą, saugumą ir aplinkosaugos aspektus.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Suprasti akimirksniu

  • Kas? „eJudėjimo“ festivalis
  • Kada? Rugpjūčio 22 d., nuo 13 val.
  • Kur? Lukiškių aikštėje, Vilniuje
  • Daugiau informacijos paspaudus – ČIA

Besidominčių lauks naudingi pranešimai apie paramos priemones, kuriomis galima pasinaudoti, bei patarimai, ką svarbu žinoti perkant nenaują elektromobilį.

Kad viskas neliktų tik kalbomis, atėję į renginį galėsite vienoje vietoje išvysti visą būrį skirtingų gamintojų elektromobilių. Taip pat bus galimybė gyvai pabendrauti su juos parduodančiais atstovais bei susitarti dėl bandomųjų važiavimų.

Jau dabar galime pasakyti, kad renginyje pamatysite ne tik labiausiai prieinamus elektromobilius, kainuojančius nuo 20 tūkstančių eurų, bet ir tikras „bombas“, kurios išvysto net 650 arklio galių ir šimtą kilometrų pasiekia per 3,4 sekundės!

Renginio teritorijoje taip pat vyks smagios pramogos vaikams – elektromobiliukų lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas