Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 08 /08 12 10:42

Susipažinkite: „eJudėjimo festivalio“ raketa „IONIQ 5N“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Hyundai  IONIQ 5 N
Hyundai IONIQ 5 N / Hyundai nuotr.

Ar, kuriant elektromobilį, įmanoma išsaugoti jo unikalias savybes ir sportinį DNR? Ar galima iš VDV perkelti valdymo aštrumą ir garsą, kuris sukuria ypatingas emocijas? Nes vien fantastiškas dviejų elektros variklių sukimo momentas nėra tai, kuo nustebintume sportiškų EV gerbėjus.

„Pirmieji tikrai sportišką elektromobilį sukūrė „Porsche“. Ir lenktynininkas Robertas Kupčikas „Taycan Turbo S“ Palangos 1006 km lenktynių trasoje fiksavo pirmąjį rekordą. Jei „Taycan“ geriausiai tiktų elektrinio žvėries apibūdinimas, tai sportinis „Hyundai IONIQ 5N“ primena ir kompiuterinio žaidimo konsolę.

Hyundai nuotr./Hyundai IONIQ 5 N
Hyundai nuotr./Hyundai IONIQ 5 N

Ir dėl pavarų perjungimo simuliacijos, ir dėl ypatingo garso, prietaisų panelės kompiuterinės grafikos. Ir dėl to, kad šio elektromobilio valdymas yra fantastiškas. Jį, beje, pirmą kartą taip pat teko pamatyti šių metų Palangos lenktynėse vykusiame pristatyme“, – sako 15min rubrikos „Gazas“ redaktorius Žilvinas Pekarskas.

Iš tiesų, „Hyundai“ sukūrė smagų sportinį elektromobilį, subalansuotą ne tik naudojimui kasdien, bet ir puikiai tinkantį lenktynių trasai. Iki 100 km/val. jis įsibėgėja per 3,4 sek.

Bet ne tik tai apibrėžia sportiškumą: sportiška važiuoklė, visi varantieji ratai, LSD (riboto slydimo diferencialas), leidžiantis greitai išvažiuoti iš posūkių ir begalė elektromobilio reguliavimo galimybių. Todėl jis tiesiog prilipęs prie kelio.

Hyundai nuotr./Sportiškas elektromobilis „Hyundai Ioniq 5N“
Hyundai nuotr./Sportiškas elektromobilis „Hyundai Ioniq 5N“

Tai reiškia, kad su 84 kWh baterija jūs tikrai nenuvažiuosite žadamų 448 km (pagal WLTP), nes šiuo elektromobiliu važiuoti ekonomiškai – misija neįmanoma. Na, kas važiuos ramiai, kai gali netgi „driftinti“? Tiesa, kaina atitinka sportiškumą – nuo 78 990 eurų.

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą - čia.

Penki įdomūs faktai apie „Hyundai IONIQ 5 N“, kuriuos siūlo dirbtinis intelektas

Paklausėme, ką apie šio elektromobilios savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. „IONIQ 5 N“ yra sportiškas elektrinis automobilis, kuris turi du elektrinius variklius, užtikrinančius apie 600 AG galią. Naudojant ,,N Grin Boost” pasiekiama net 650 AG! Šis našumas leidžia automobiliui pasiekti 100 km/val. greitį per mažiau nei 4 sekundes, kas prilygsta aukštos klasės sportiniams automobiliams.

2. Elektromobilis išsiskiria savo futuristiniu ir aštriu dizainu, įkvėptu koncepcinių automobilių. Jis patraukia aštriomis kėbulo linijomis, plačiais ratais ir įspūdingais LED žibintais, suteikiančiais išskirtinumo.

3. Elektromobilyje naudojama naudojama šiuo metu moderniausia 800 V baterijų technologija, kuri leidžia itin greitai įkrauti bateriją. Naudojant 350 kW greitą įkroviklį, bateriją galima įkrauti nuo 10 % iki 80 % per mažiau nei 20 minučių. Tai – didelis šio gamintojo elektromobilių išskirtinumas.

4. „IONIQ 5 N“ gausu įvairių išmanių vairavimo technologijų, tokių kaip pažangus autonominis vairavimo asistentas, automatinis parkavimo asistentas ir vairuotojo būsenos monitorius. Šios technologijos padidina saugumą ir komfortą kelyje.

5. Automobilio interjeras yra pagamintas iš tvarių ir perdirbtų medžiagų, pavyzdžiui, ekologiškos odos, perdirbto plastiko ir natūralių pluoštų. Tai pabrėžia „Hyundai“ įsipareigojimą aplinkosaugai ir tvarumui.

Šie faktai išryškina „Hyundai IONIQ 5 N“ kaip aukštos klasės, pažangų ir ekologišką elektrinį automobilį, kuris sujungia našumą, technologijas ir tvarumą.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato ,,Autofortas motors”.

Daugiau apie automobilį rasite - čia


„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Suprasti akimirksniu

  • Kas? „eJudėjimo“ festivalis
  • Kada? Rugpjūčio 22 d., nuo 13 val.
  • Kur? Lukiškių aikštėje, Vilniuje
  • Daugiau informacijos paspaudus – ČIA

Besidominčių lauks naudingi pranešimai apie paramos priemones, kuriomis galima pasinaudoti, bei patarimai, ką svarbu žinoti perkant nenaują elektromobilį.

Kad viskas neliktų tik kalbomis, atėję į renginį galėsite vienoje vietoje išvysti visą būrį skirtingų gamintojų elektromobilių. Taip pat bus galimybė gyvai pabendrauti su juos parduodančiais atstovais bei susitarti dėl bandomųjų važiavimų.

Jau dabar galime pasakyti, kad renginyje pamatysite ne tik labiausiai prieinamus elektromobilius, kainuojančius nuo 20 tūkstančių eurų, bet ir tikras „bombas“, kurios išvysto net 650 arklio galių ir šimtą kilometrų pasiekia per 3,4 sekundės!

Renginio teritorijoje taip pat vyks smagios pramogos vaikams – elektromobiliukų lenktynės.

Apie „Autofortas Motors“

UAB „Autofortas motors“ – tai įgaliotas Hyundai, Citroen, Suzuki, Isuzu ir SsangYong automobilių pardavimų salonas ir techninės priežiūros atstovas Lietuvoje. Atstovybes galite rasti Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Autofortas motors“ įmonė 2018 ir 2019 metais išrinkta geriausia „Hyundai“ ir „Suzuki“ atstovybe Baltijos šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?