Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalyje – pirmasis elektrinis „Subaru“ visureigis Solterra

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
Subaru Solterra
Subaru Solterra

Pasak 15min žurnalisto Žilvino Pekarsko, „Subaru“ vardas, kadaise dominavęs WRC, iki šiol daugeliui asocijuojasi su puikiu pravažumu, paprastumu ir patikimumu.

Tad pirmasis „Subaru“ elektromobilis, kaip ir reikėjo tikėtis, pasirodė su visų varančiųjų ratų pavara.

„Subaru ir „Toyota“ artimai bendradarbiavo kurdamos tiek elektromobilį „bZ4x“, tiek „Solterra“. Todėl tai yra „ta pati panelė, tik kita suknelė“.

Esminis skirtumas – kad „Subaru“ turi tik AWD, o „Toyota“ galima rinktis ir varomą tik viena ašimi. Konkurse „Lietuvos metų automobilis“ skaičiavome, kad analogiškos komplektacijos „Subaru“ yra pigesnė nei „Toyota“, – lygino „giminaičius“ Ž.Pekarskas.

Šis elektromobilis tinka tiems, kurie nori geresnio pravažumo.

Jo vertinimu, šis elektromobilis tinka tiems, kurie nori geresnio pravažumo ir pasirengę dėl to suvartoti daugiau elektros. Kaip EV šis kūrinys dar toli gažu nėra išbaigtas. Tačiau testuose išbandyta, kad toks elektromobilis gali drąsiai murkdytis purve ir net pervažiuoti 40-50 cm gylio balą – nieko nenutiks:

„Suprantu, kodėl gamintojai vienija jėgas. Bet ateityje iš „Subaru“ laukčiau daugiau savitumo, kad šis gamintojas visiškai nesusitapatintų su „Toyota“ ir neprarastų savo DNR“.

BALSUOKITE: Kas taps „15min metų elektromobiliu“? Sprendžiate jūs


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato JMA CENTRAS.

Speciali SUBARU SOLTERRA kaina tik nuo 44 900 EUR, sužinokite, daugiau informacijos rasite – čia


Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.

Penki įdomūs faktai apie „Subaru Solterra“ pagal DI

Paklausėme, ką apie šio automobilio savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. „Solterra“ yra pirmasis visiškai elektrinis „Subaru“ modelis. Šis visureigis žymi svarbų žingsnį „Subaru“ istorijoje, kadangi gamintojas debiutuoja elektromobilių rinkoje.

2. Bendradarbiavimas su „Toyota“. „Subaru Solterra“ yra sukurtas bendradarbiaujant su „Toyota“. Šis modelis turi daug bendrų bruožų su „Toyota bZ4X“, tačiau išlaiko unikalius „Subaru“ elementus, tokius kaip pažangi visų ratų pavaros sistema.

3. AWD technologija. Kaip ir kituose „Subaru“ modeliuose, „Solterra“ yra aprūpintas simetriška visų ratų pavaros (AWD) sistema. Ši sistema užtikrina puikų sukibimą ir stabilumą, net važiuojant sudėtingomis sąlygomis, ir tai yra viena iš pagrindinių „Subaru“ stiprybių.

4. Erdvumas ir komfortas. „Solterra“ siūlo erdvų ir patogų saloną, kuris yra puikiai pritaikytas šeimos kelionėms. Dėl plokščios grindų konstrukcijos ir gerai apgalvoto interjero, automobilyje lieka daugiau vietos keleiviams ir bagažui.

5. Saugumo technologijos. „Solterra“ aprūpintas naujausiomis „Subaru“ saugumo technologijomis, įskaitant „EyeSight“ vairuotojo pagalbos sistemas, kurios padeda išvengti avarijų, palaikyti eismo juostą ir valdyti greitį eismo sraute.

Subaru Solterra
Subaru Solterra

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

eJudėjimo programa
eJudėjimo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas