Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalyje – elektrinis krosoveris EQA iš „Mercedes“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje, vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
EQA
EQA / Gamintojas

„Elektrinis EQA yra mažiausias „Mercedes“ elektrinis krosoveris. Šis stilingas automobilis išlaiko „Mercedes“ stilistiką: skulptūriška išorė, išskirtinio dizaino aerodinaminiai ratai ir prabangus interjeras su dideliais ekranais, patogiomis sėdynėmis ir reguliuojamu LED salono apšvietimu, išmanūs žibintai jau paprasčiausioje komplektacijoje“, – dalijasi pirmuoju įspūdžiu Ž.Pekarskas.

Jo teigimu, didelį pasitenkinimą vairuotojui turėtų teikti intuityviai valdoma informacijos ir pramogų sistema MBUX („Mercedes-Benz User Experience“) su papildyta realybe. Ji ypač patogi naudojantis navigacija.

MBUX jau daugelį metų Lietuvos žurnalistų yra pripažįstama kaip pati patogiausia vartotojui.

MBUX jau daugelį metų Lietuvos žurnalistų yra pripažįstama kaip pati patogiausia vartotojui.

Ž.Pekarskas taip pat atkreipia dėmesį, kad EQA vairuoti labai lengva ir patogu, tačiau šis elektromobilis labiau tinka miestui ar netolimoms kelionėms – dėl savo dydžio ir viena įkrova nuvažiuojamo atstumo. Nors modelis ir nėra naujas, tačiau atrodo moderniai.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato – Veho Lietuva.

Daugiau informacijos ir specialų pasiūlymą rasite paspaudę – čia.


Penki įdomūs faktai apie EQA pagl DI

Paklausėme, ką apie šio elektromobilio savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. Kompaktiškas prabangus elektromobilis: „Mercedes-Benz EQA“ yra pirmasis kompaktiškas elektrinis SUV iš „Mercedes“ EQ šeimos. Tai modelis, skirtas tiems, kurie ieško mažesnio, bet vis dar prabangaus ir gerai įrengto elektromobilio, pasižyminčio aukštos kokybės medžiagomis ir pažangiomis technologijomis, būdingomis „Mercedes“ automobiliams.

Tai modelis, skirtas tiems, kurie ieško mažesnio, bet vis dar prabangaus ir gerai įrengto elektromobilio.

2. Aerodinamiškas dizainas. EQA buvo suprojektuotas skiriant daug dėmesio aerodinamikai, siekiant sumažinti oro pasipriešinimą ir pagerinti efektyvumą. Dėl to jo aerodinaminis koeficientas (Cd) yra 0,28. Tai, kas padeda didinti nuvažiuojamą atstumą ir mažinti energijos suvartojimą.

3. EQA su 66,5 kWh baterija gali nuvažiuoti iki 426 kilometrų vienu įkrovimu (pagal WLTP ciklą). Šis nuvažiuojamas atstumas daro jį tinkamu tiek miesto kasdieniams važiavimams, tiek ilgesnėms kelionėms už miesto ribų.

4. „MBUX“ informacijos ir pramogų sistema. EQA turi pažangią „MBUX“ (Mercedes-Benz User Experience) informacijos ir pramogų sistemą. Ši sistema apima didelį jutiklinį ekraną, balso valdymą ir dirbtinio intelekto funkcijas, leidžiančias sistemai mokytis iš vartotojo elgesio ir pritaikyti funkcijas pagal jo poreikius. Tai suteikia vairuotojui itin intuityvią ir personalizuotą patirtį.

5. „Energizing Comfort“ funkcija. EQA siūlo „Energizing Comfort“ funkciją, kuri sujungia įvairias komforto sistemas, tokias kaip klimato kontrolė, apšvietimas, sėdynių masažas ir garsas, kad sukurtų jaukią atmosferą automobilyje. Pavyzdžiui, ši funkcija gali padėti vairuotojui atsipalaiduoti ilgų kelionių metu arba suteikti papildomos energijos vairuotojui, kai jis jaučiasi pavargęs.

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą - čia.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi