Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„eJudėjimo“ festivalyje – sportiškas elektrombilis „Mini Cooper“

Rugpjūčio 22 d. Vilniuje, Lukiškių aikštėje vyks „eJudėjimo“ festivalis. Ypatingi jo svečiai – moderniausi Lietuvoje parduodami elektromobiliai. 15min su jais supažindina dviem būdais: Gazo rubrikos redaktorius Žilvinas Pekarskas dalijasi savo žiniomis ir dirbtinio intelekto (DI) suformuluotais vertinimais.
„Mini“ Miunchene pristatė naujos kartos „Cooper“ ir „Countryman“ elektromobilius
Elektrinis „Mini“ „Cooper“ / MINI nuotr.

„Elektrinis „MINI Cooper“ mane nustebino puikiomis valdymo savybėmis. Inžinieriai labai sėkmingai sugebėjo perkelti sportiško valdymo savybes ir klasikinio „Cooper“ į elektromobilį.

Šitas elektromobilis – tarsi kartingas: gana kietas, judrus, veržlus. Tačiau tinka ir ramesniam pasivažinėjimui miesto gatvėmis, o ne kartodrome“, – dalijasi įspūdžiais 15min žurnalistas Žilvinas Pekarskas.

Jo teigimu, iš Vilniaus į Palangą greitkelio režimu viena įkrova šiuo elektromobiliu nuvažiuoti būtų sunku. Tačiau jis ne tam skirtas, o vairavimo malonumui:

„Lyginant su ankstesniaisiais modeliais, naujosios kartos „Cooper“ puikią važiavimo dinamiką lemia padidinta tarpvėžė bei platesnė ratų bazė.

Elektrinis „MINI Cooper“ mane nustebino puikiomis valdymo savybėmis.

Automobilis nuo 0 iki 100 km/val. įsibėgėja per 6,7 sek., o 54,2 kWh talpos baterija vienu įkrovimu leidžia nuvažiuoti iki 402 km atstumą.

Naudojant greitąjį įkrovimą gali pakakti vos 30 minučių tam, kad akumuliatorius būtų įkrautas nuo 10 proc. iki 80 proc. Visą krovimo procesą vairuotojas gali stebėti ir optimizuoti Mini programėlėje“.

BALSUOKITE: Kas taps „15min metų elektromobiliu“? Sprendžiate jūs

Beje, pasinaudojus APVA siūloma parama gryniesiems elektromobiliams įsigyti, naujo elektromobilio kainą galima sumažinti 5 tūkst. eurų, naudoto – 2,5 tūkst. eurų (daugiau informacijos APVA puslapyje). Jei reikia įsirengti elektromobilių įkrovimo prieigą, pasidomėkite galimybe gauti tam paramą – čia.


Automobilį „eJudėjimo“ festivalyje pristato – Krasta Auto

Daugiau informacijos apie MINI rasite paspaudę – čia.


Penki įdomūs faktai apie naująjį elektrinį „Mini Cooper“

Paklausėme, ką apie šio elektromobilio savybes ir išskirtinumą mano dirbtinio intelekto įrankiai. Štai ką sako DI:

1. Dizaino tęstinumas. Nors „Cooper“ yra elektrinis, jo dizainas išlaiko klasikines „Mini“ linijas. Tai suteikia automobiliui ne tik modernumo, bet ir išlaiko „Mini“ kultūrinį identitetą, kuris traukia tiek senus, tiek naujus šios markės gerbėjus.

2. Pažangi energijos regeneravimo sistema. „Cooper“ turi išmanią energijos regeneravimo sistemą, kuri leidžia maksimaliai išnaudoti stabdymo energiją, grąžinant ją atgal į bateriją. Vairuotojas gali pasirinkti iš dviejų regeneracijos lygių – intensyvesnės, kuri leidžia vairuoti beveik tik vienu pedalu, arba švelnesnės, kuri suteikia natūralesnį stabdymo pojūtį, panašų į tradicinių automobilių. Ši funkcija ne tik padidina automobilio veikimo efektyvumą, bet ir prailgina baterijos veikimo laiką.

3. Galingumas ir greitėjimas. „Cooper“ variklis generuoja apie 184 arklio galias. Tai leidžia automobiliui pasiekti 0–100 km/val. greitį vos per 7,3 sekundes. Nors tai yra elektrinis automobilis, jo sportiškumas ir dinamika yra neabejotini.

4. Nuotolis. Automobilio baterijos talpa leidžia nuvažiuoti apie 225–235 kilometrus vienu įkrovimu, priklausomai nuo vairavimo sąlygų. Nors šis nuotolis nėra pats didžiausias tarp elektromobilių, jis yra pakankamas kasdienėms miesto kelionėms.

5. Unikalus interjero dizainas. „Cooper“ vidus yra modernus ir ergonomiškas dėl intuityvios valdymo sistemos ir centriniame prietaisų skydelyje esančio didelio apskrito ekrano.

„eJudėjimo“ festivalis – rugpjūčio 22 d.

Ne taip seniai elektromobiliai buvo fantastinių filmų rekvizitai, o dabar jų vis daugiau rieda mūsų šalies keliuose. Tiesa, apie tokias transporto priemones dar sklando nemažai mitų ir ne vienas vairuotojas susimąsto, ar jomis važiuoti apskritai apsimoka. Sužinoti, kaip yra iš tiesų, vilniečius ir miesto svečius jau netrukus pakvies išskirtinis renginys – „eJudėjimo“ festivalis.

Naujienų portalo 15min ir „Ignitis“ organizuojamas „eJudėjimo“ festivalis vyks rugpjūčio 22 d.

Festivalio metu elektromobilių naudotojai dalinsis savo patirtimi, ekonomistai skaičiuos, ar elektromobilis apsimoka, o ekspertai, automobilių bandytojai ir žinomi žmonės diskutuos apie šios transporto rūšies praktiškumą ir ekologiškumą.

eJudėjimo programa
eJudėjimo programa

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi