Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

GAZ 21 „Volga“ – itin retas modelis, gamintas Rygoje

Neseniai internete pasirodė ganėtinai reto modelio nuotraukos. Tai – „Volga“ GAZ 21 pikapas. Tokius automobilius kadaise gamino Rygos automobilių remonto fabrikas. Automobilių pagaminta buvo nedaug ir tik vienas kitas gali pasigirti matęs „Volga“ pikapą kelyje.
GAZ 21 „Volga“ pikapas
GAZ 21 „Volga“ pikapas / Trucker ir Drive2 nuotr.
Temos: 2 Ryga Volga

Rastas automobilis ilgą laiką stovėjo po atviru dangumi, tad atrodo jis liūdnai, tačiau restauruoti modelį dar galima. Juolab, kad modelis pilnai sukomplektuotas, išlikęs net tentinis karkasas, rašo trucker.lt.

Trucker ir Drive2 nuotr./GAZ 21 „Volga“ pikapas
Trucker ir Drive2 nuotr./GAZ 21 „Volga“ pikapas

Rygos fabriko gamybos „Volga“ skyrėsi nuo kitų panašių modelių tuo, kad turėjo privirintą krovinių skyrių, išsaugantį kėbulo dizaino vientisumą. Panašu, kad galinės durelės irgi buvo surenkamos gamykloje. Tai liudija ant jų likusi gamyklos žyma. Salone – taksi automobiliuose naudotas prietaisų skydelis ir trečiosios serijos taksi buvusi priekinio keleivio sėdynė.

Rygos bandomasis mechanikos fabrikas (RBMF) buvo Rygos rajone Agenskals ir iki 1968 m. vadinosi Autoremonto dirbtuvės arba kolona 2854, o iki 1975 m. – Rygos autoremonto fabrikas Nr. 1.

Pagrindinė įmonės veiklos sritis buvo kapitalinis automobilių „Volga“ remontas. Vienam prekių ženklui visa gamykla buvo paskirta todėl, kad automobiliais „Volga“ važinėjo tik aukšti pareigūnai, kariškiai ir valdžios atstovai.

Taip pat fabrikas užsiėmė pikapų ir furgonų montavimu ant „Volgų“ važiuoklių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas