Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Gladiatorių sportas? M.Marquezas išgyveno vieną baisiausių kritimų karjeroje

Šį savaitgalį Mandalikos (Indonezija) trasoje vykusiose varžybose šešis kartus „MotoGP“ čempionas M.Marquezas patyrė vieną iš baisiausių savo karjeroje avarijų. Rytinėje apšilimo sesijoje ispanas krito važiuodamas 186 km/val. greičiu.
M.Marquezo avarija „MotoGP“ lenktynių Indozenijoje metu.
M.Marquezo avarija „MotoGP“ lenktynių Indonezijoje metu.

Jo avarijos metu vairuotas „Honda“ motociklas buvo visiškai sumaitotas, o Marcas skubiai išvežtas patikrinimui į ligoninę. Medikai jam nustatė smegenų sutrenkimą. Dėl to jo lenktynėse nepamatėme. Tai buvo jau ne pirmas kartas šį savaitgalį, kai jis krito. Prieš tai du kartus kritęs kvalifikacijoje jis liko vos 14-tas.

M.Marquezo avarijos vaizdo įrašas:

Dėl neįprastos temperatūros Indonezijoje, „Michelin“ pristatė naujas, sustiprinto karkaso padangas. Tačiau kiek kitokį karkasą turinčios padangos šioje trasoje sukėlė problemų nė vienai komandai, ypač „Honda“ ir „Suzuki“ vairuojantiems lenktynininkams. Dėl sumažėjusio galinės padangos sukibimo su danga M.Marquezas ne kartą krito. Kol galiausiai patyrė viena baisiausių kritimų karjeroje.

Marcas Marquezas visada garsėjo kaip galbūt labiausiai rizikuojantis pilotas rikiuotėje. 2020 metais patyręs avariją važiuojant apie 200 km/val. greičiu jis smarkiai susižeidė ranką. Dėl to turėjęs praleisti didžiąją dalį sezono, jis tuomet neapgynė turėto „MotoGP“ čempiono titulo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas