Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 05 22 /14:48

„Gumball 3000“: tiek išskirtinių automobilių Vilniuje dar nėra buvę!

Tokio kiekio „Lamborghini“, „Ferrari“, „Koenigsegg“ ir kitų superautomobilių Vilniuje dar nėra buvę. Pro Lietuvos sostinę trečiadienį juda išskirtinių egzotiškų automobilių „Gumball 3000“ ralis. Rytą startavę Rygoje, pietauja ralio dalyviai Vilniuje, o trečiadienio vakarą finišuoti planuoja Varšuvoje.
„Gumball 3000“ ralis Vilniuje, „Ferrari 458 Spider“
„Gumball 3000“ ralis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Rotušės aikštėje jau prieš vidurdienį pradėjo rinktis visą Senamiestį variklio riaumojimu pažadinantys automobiliai. Galingų transporto priemonių čia netrūksta: retas kuris „Gumball 3000“ dalyvaujantis automobilis turi mažiau nei pusę tūkstančio arklių kaimenės po variklio dangčiu.

Lietuvoje dar nematytų automobilių čia taip pat netrūksta: tokie modeliai kaip „Lamborghini Aventador“, „Koenigsegg Agera“, „Ferrari 458 Italia“ ralio dalyvių jau nebestebina, tad Vilniuje galima išvysti ir tikrų tikriausią Betmeno automobilį.

Pirmasis Rotušės aikštę pasiekė geltonas „Mercedes-Benz SLS AMG Black Series“. Neoficialiais duomenimis, šio automobilio ekipažas 300 km atstumą nuo Rygos iki Vilniaus įveikė per 2 val. 11 min.

Artūro Žuko/Arturasz.lt nuotr./Gumball 3000 ralio dalyviai Vilniuje
Artūro Žuko/Arturasz.lt nuotr./„Gumball 3000“ ralio dalyviai Vilniuje

„Keliai čia – nuostabūs. Daug tiesiųjų, mažai sankryžų – nuostabu. Na, tik Vilniaus Senamiestyje gal daugoka duobių. Bet mes jau pripratome“, – apie Lietuvos gatves ir autostradas pasakojo Williamas Smithas iš Didžiosios Britanijos, atvykęs su „Ferrari 458 Italia“.

„Kiek laiko važiavome iš Rygos į Vilnių? Apie 50 minučių“, – rimtu veidu pasakojo britas. Tačiau čia pat nusišypsojęs pridūrė, kad juokauja. „Gumball 3000“ dalyvių santykiai su policija – geri.

W.Smithas pasakojo, kad per Baltijos šalis pervažiavo greitai ir negavo nė vienos baudos už greičio viršijimą. „Su policija sutariame puikiai“, – neprarado geros nuotaikos britas.

Artūro Žuko/Arturasz.lt nuotr./Gumball 3000 ralio dalyviai Vilniuje
Artūro Žuko/Arturasz.lt nuotr./„Gumball 3000“ ralio dalyviai Vilniuje

„Laikas, praleistas kelyje, buvo puikus“, – britams antrino ekipažas iš Suomijos su „Porsche Panamera“. Čia pat jis pridūrė, kad ne visiems „Gumball 3000“ dalyviams kelias yra tiesus – antradienį vienas ekipažų su „Ferrari 458 Italia“ Rygos taip ir nepasiekė, supylęs itališką 570 AG turintį automobilį į kelio atitvarus.

Paklausti, ar kelyje viršija greitį, suomiai nusijuokė: „Taip, bet proto ribose. Nepersistengiame, tad ir su policija kol kas draugaujame.“ Per kiek laiko atvyko iš Rygos į Lietuvą, jie neatskleidė, tačiau teigia labai neskubėję. 

Sužinoję apie lenkiškus kelius nuo Lietuvos sienos iki Varšuvos, šiauriečiai atskleidė iki šiol jais nevažiavę. „Jeigu sakot tiesą, bus įdomu“, – papasakojus apie gausybę sunkvežimių ir būtinus dažnus jų lenkimus šyptelėjo vienas ekipažo narių.

Gumball 3000 ralis Vilniuje, Nissan GT-R
„Gumball 3000“ ralis Vilniuje, „Nissan GT-R“

Praeivių akį traukė vienas labai neįprastas automobilis – „Nissan GT-R“. Jo savininkas iš Saudo Arabijos pasakojo, kad visos apdailos padarytos iš anglies pluošto, o variklio galia pakelta ir viršija 700 AG.

Labiausiai akį traukė keistas ženkliukas ant variklio dangčio – tupintis kupranugaris. Kas čia? „Ferrari“ turi arklį, „Lamborghini“ – jautį, o štai mes, arabai, turime kupranugarį“, – netikėtą argumentą išrėžė tamsiaodis.

Pastebėjus, kad vabzdžių kiekis ant keistojo „Nissan GT-R“ priekinio stiklo ir grotelių yra gerokai didesnis nei kituose automobiliuose, vairuotojas tik nusijuokė ir pasakė, kad su policija sutaria gerai. Pajuokavus, kad Lietuvoje policija greitį viršijančius piliečius gaudo pasitelkdami sraigtasparnius, vaikinas tik išpūtė akis ir pravebleno, kad likusią kelio dalį iki Lenkijos pasistengs važiuoti lėčiau. „Mes žiūrime tik į tai, kas ant žemės, tačiau nematome, kas sklando ore“, – pasakojo arabas.

„Puiku. Viskas čia labai gražu“, – komplimentų Lietuvai negailėjo „Nissan GT-R“ vairuotojas. Net ir keliai puikūs? Po šio klausimo sekė kelių sekundžių pauzė, po kurios pasigirdo atsakymas, kad būna ir blogiau.

Gumball 3000 ralis Vilniuje, Rally Fighter
„Gumball 3000“ ralis Vilniuje, „Rally Fighter“

Vilniuje pasirodė ir keletas labai neįprastų automobilių, nematytų ne tik gatvėse, bet ir nuotraukose. Pavyzdžiui, nuotraukoje aukščiau matomas JAV pagamintas „Rally Fighter“. Jie skirti tik šiai šaliai, o gamyba ribota iki 2000 vienetų. Išoriškai šis modelis atrodo kaip tikras sportinis automobilis, tačiau viduje dvelkia „Bentley“ verta prabanga. 

„Rally Fighter“ aprūpintas 6,2 l V8 varikliu, išvystančiu 430 AG ir 575 Nm, perduodamais į galinius ratus. Kam toks automobilis reikalingas? Vienas egzempliorius – pasirodyti „Gumball 3000“ ralyje. Likę 1999 keliauja į žmonių, nenorinčių atsisakyti kasdieninio „Bentley“ prabangos bei norinčių, kad kiti žmonės galvotų juos esant sportininkais, garažą.

Renginyje netrūko ir kitų išskirtinių automobilių: „Ferrari“ ar „Lamborghini“, kurių pagaminti keli tūkstančiai, čia nieko jau nenustebinsi. Tačiau visiškai elektrinis „Fisker Karma“, „McLaren Mercedes SLS AMG Stirling Moss“, kurių pagaminti 75 vienetai ar vienintelis pasaulyje, pagal Švedijos slidininko Jono Ollsono užsakymą pagamintas „Caresto“, išsiskyrė gausiame superautomobilių būryje.

Daugelio laukto Betmobilio lietuviams taip ir nepavyko išvysti. Jis neatlaikė ilgos kelionės tempo ir sugedo dar prieš pasiekdamas Vilnių.

Davidas Hasselhoffas
Davidas Hasselhoffas

Renginyje dalyvauja ir daugybė žvaigždžių, vienas anksčiausiai atvykusių – Davidas Hasselhoffas, geriausiai žinomas iš serialo „Gelbėtojai“. „Gumball 3000“ atributika išmargintu „Audi R8“ pasirodęs aktorius važiavo kartu su savo drauge Hayley Roberts.

„Vilniuje – labai nuostabu, norėčiau dar kartą sugrįžti“, – tikino D.Hasselhoffas. Aktorius taip pat pasiteiravo, kaip lietuviškai skambėtų žodžiai „labas“ ir „ačiū“.

Trečiadienį „Gumball 3000“ dalyviai finišuoja Varšuvoje, kur jų laukia riedlentininko Tony Hawko surengtas vakarėlis. Po to jie keliaus per Europą iki sekmadienio, kur visi finišą pasiekę dalyviai stebės „Formulės-1“ lenktynes Monake.

VIDEO: „Gumball 3000“ ralio dalyviai Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas