Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 09

Ikoniškiausių filmo „Greiti ir įsiutę“ automobilių istorijos ir likimai. Pirma dalis

Kino filmuose visada būna pagrindinis herojus, antro plano herojai, žinoma blogiukas, kartais komiškas arba labai susireikšminęs personažas. Visus juos vaidina aktoriai, tačiau yra filmų, kuriuose pagrindinį vaidmenį atlieka visai ne žmonės, o automobiliai.
Ikoniškiausi filmo „Greiti ir įsiutę“ automobiliai, Mitsubishi Eclipse
Ikoniškiausi filmo „Greiti ir įsiutę“ automobiliai, Mitsubishi Eclipse / Autoasas.lt iliustr.

Toks yra visiems gerai žinomas pirmasis „Fast and the Furious“ filmas, taip pat antroji ir trečioji F&F franšizės dalys, na gal dar kelios.

Automobiliai tuose filmuose yra ne mažiau svarbūs nei aktoriai. Beje, automobiliams kino filmuose, kaip ir aktoriams yra keliami tam tikri reikalavimai, jiems kaip ir aktoriams reikia makiažo ir dublerių.

Kai kino ekrane matote konkretų automobilį, nepamirškite kad iš tiesų filmavime dalyvauja keturi, penki ar daugiau tokių automobilių. Visi jie naudojami skirtingiems tikslams, o pagrindinis automobilis, kuris paprastai yra nepriekaištingos būklės ir turi visas reikalingas modifikacijas yra vadinamas „Hero 1”– tai ir yra mūsų pagrindinis filmo herojus.

„Tarkime, žinomiausias iš „Fast and the Furious“ („F&F“) automobilių yra oranžinės spalvos „Toyota Supra“, tačiau iš viso tokių „Toyotų“ filme buvo net aštuonios. Trys skirtos triukams atlikti, kadangi po kiekvieno šuolio būdavo sulaužoma automobilio pakaba. Vienas buvo atsarginis automobilis, vienas pavadinimu „buck“ buvo naudojamas garso studijoje ir filmavimui žaliame fone, vienas automobilis sumontuotas ant hidraulinės judančios platformos su mėlynu fonu naudotas naktinio pasivažinėjimo kadrui nufilmuoti, vienas automobilis be variklio, kuris buvo rodomas kadre su Vinu Dieseliu, sėdinčiu variklio skyriuje, vienas buvo sudegęs, kuris buvo rodomas filme kaip projektui atvežtas automobilis ant tralo, vienas „MicRig“ automobilis – tai automobilio kėbulas su ratukais pritvirtintas prie sunkvežimio galo ir naudojamas įvairiems automobilio manevrams nufilmuoti filmuojant aktorius iš arti, dažnai per priekinį stiklą.

Iš visų šių automobilių tik „Hero 1“ automobilis buvo su turbo varikliu ir mechanine pavarų dėže. Toliau daugiausia kalbėsime būtent apie „Hero 1“ automobilius“, – sako atsiliepimų ir skelbimų svetainės Autoasas.lt vadovas Nerijus Paketūras.

Įdomu tai, kad filmo kūrėjai turėjo ne itin gerą supratimą apie to meto modifikuotų automobilių kultūrą ir tokiam filmui tinkamus automobilius, todėl pasamdė keletą žmonių gerai išmanančių šią sritį. Šie parinko automobilius bei pasirūpino jų pateikimu filme. Vienas jų buvo Craigas Liebermanas – remiantis jo prisiminimais ir parašytas šis straipsnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas