Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Indrės ir Jogailos Morkūnų būdas išgyventi renginių maratoną

Net ir būdama nėščia Indrė Kavaliauskaitė-Morkūnienė kalėdiniu laikotarpiu sukasi renginių maratone, o jos vyras Jogaila Morkūnas stengiasi sustyguoti visus renginius, už kuriuos atsakinga jo agentūra „Pirmoji kava“. „Nerūpestingos šventės“ – tokių  ši pora net nesitiki. Daugiausia, ką galima padaryti – tai iki minimalaus sumažinti įvairių netikėtumų galimybę.
Jogaila ir Indrė Morkūnai išbando visureigį „Volkswagen Tiguan Allspace“.
Jogaila ir Indrė Morkūnai išbando visureigį „Volkswagen Tiguan Allspace“. / 15min nuotr.

„Kiekvienais metais baisiausias laikotarpis ir yra gruodis. Prekybos centrų apgultis, niekur nespėjantys ir visur lakstantys žmonės, spūstys gatvėse, žiemos netikėtai užklupti kelininkai. Daugeliui šventinis laikotarpis yra atsipalaidavimas, išsiblaškymas, nerūpestingumas. Mūsų veikloje – tai pats darbymetis, kur kiekviena minutė yra suplanuota.

Ir jokie ‚netikėtumai“ – nepageidaujami. Man labai patinka viena mintis apie laiką: „Žmonės, kurie neturi laiko, nemoka jo planuoti.“ Skambės labai nekūrybiškai, bet renginių organizavimo versle tikslumas, punktualumas ir kokybiškumas – svarbiausi veiksniai. Juk niekas nenorėtų, kad renginys neįvyktų dėl muzikanto ar renginio vedėjo nesugebėjimo pasiekti renginio vietos“, – sakė I. Kavaliauskaitė-Morkūnienė.

VIDEO: Indrės ir Jogailos Morkūnų būdas išgyventi renginių maratoną

Automobilis virsta spinta

Rytą, kai susitikome Indrę, ji ruošėsi vesti konferenciją prašmatniuose Filharmonijos rūmuose. Pasigražinusią grožio salone ją pasiėmė Jogaila Morkūnas ir nuvežė iki pat renginio vietos.

Morkūnai šiuo metu išbando visureigį „Volkswagen Tiguan Allspace“, kuris itin lengvai manevruoja miesto gatvėmis, o į bagažinę sutalpina visus renginiui reikalingus drabužius bei rekvizitus.

„Mano automobilyje įprastai būna praktiškai visa persirengimo spinta. Reikia, kad galėčiau vesti ir oficialų renginį, ir vakarinį Gala. Reikia nemenko batų pasirinkimo ir dar šalia reikia vaiko kėdutės, vaiko persirengimui reikalinga atskira erdvė“, – apie savo specifinius poreikius transporto priemonei aiškino renginių ir TV laidų vedėja I. Morkūnienė.

Šiemet užbraukiau labai aiškų brūkšnį ties data, kai pasižadėjau nuo ten sustoti, mėgautis motinyste ir laukimu, o į pasaulį atėjus ketvirtajam šeimos nariui, leisime natūraliai padiktuoti mums sąlygas, kaip nuo šiol viskas turės mūsų gyvenime suktis.

Renginių vedėjas antrindamas savo žmonai nepagailėjo ir kritikos. „Indrės automobilis dabar tikrai yra kaip sandėlys. Jai tenka kartais vesti daugiau renginių ir važiuoti iš taško A į tašką B. Būna taip, kad norint nesulamdyti drabužių, reikia ir kabyklos – automobilis taip ir tampa sandėliuku. Gal mums reikia pirkti kokį autobusiuką?“, – juokavo Jogaila.

Dėl šios priežasties rinkdamasi naują transporto priemonę, Indrė skiria išskirtinį dėmesį talpai. „Šį kartą automobilį renkuosi pagal bagažinės dydį. Iš tiesų pažvelgus į mano automobilį galima pagalvoti, kad jame vežiojuosi pusę spintos“, – pripažino I. Morkūnienė.

Kalbėdamas apie greitą gyvenimo tempą, Jogaila nepamiršo paminėti ir automobilio saugumo svarbos. Anot jo, negalima leisti, kad pasitaikančių žmogiškųjų klaidų neištaisytų technika.

„Suprantama, jog patogumas, erdvumas ir komfortas taip pat aktualu. Gyvename tokiais tempais, kad sąvokų „automobilis neužsiveda, nes užšalo“, „neatvažiavau, nes keliai nepravažiuojami ar labai slidūs“, negali būti“, – akcentavo renginių vedėjas.

Svarbiausia – planuoti laiką

Nuolatos veiksme – taip savo gyvenimo tempą apibūdintų Morkūnų šeimyna. Prakalbus su žinomais žmonėmis apie laiko planavimą, atsakymas buvo vienodas: „Reikia teisingai planuoti savo laiką ir logistiką“. Žinoma, turint patogią transporto priemonę tai kur kas paprasčiau, tačiau vis tik reikia ir asmeninių žmogaus ambicijų.

„Čia kaip mes sakome, kad nebūna blogo interjero – būna tik blogas apšvietimas. Taip ir čia, aš neįsivaizduoju, kaip žmogus gali neturėti laiko. Paprasčiausiai jis nemoka jo planuoti“, – J. Morkūnas konstatavo dažnai žmonių linksniuojamos problemos priežastį.

Indrė prisipažino pastaruosius trejus metus dirbusi ypač intensyviu tempu ir tikisi po Naujųjų metų kiek sulėtinti gyvenimo tempą: „Šiemet užbraukiau labai aiškų brūkšnį ties data, kai pasižadėjau nuo ten sustoti, mėgautis motinyste ir laukimu, o į pasaulį atėjus ketvirtajam šeimos nariui, leisime natūraliai padiktuoti mums sąlygas, kaip nuo šiol viskas turės mūsų gyvenime suktis“, – savo mintis dėstė Indrė, pamažu savo laisvu laiku besiruošianti gyvenimo permainoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus