Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Australijos traukiasi ir „Opel“

Pranešama, kad „Opel“ pasekė „Ford“ pėdomis – gamintojas nutraukia savo operacijas Australijoje. Pastaroji kompanija tašką šioje šalyje padėjo gegužės pabaigoje.
„Opel“ vadovas bei GM valdybos narys, Karlas Thomas Neumannas
„Opel“ vadovas bei GM valdybos narys, Karlas Thomas Neumannas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Autocar“ teigia, kad taip pasielgti „Opel“ privertė prasti pardavimai – per trejus metus buvo planuojama parduoti 15 tūkst. šios markės mašinų, tačiau per 2012-uosius metus gamintojas Australijoje pardavė tik 541 automobilį. Per pirmąjį šių metų pusmetį – beveik dvigubai daugiau – 989 mašinų. Britai priduria, kad „Opel Australia“ pardavinėjo tik „Corsa“, „Astra“ ir „Insignia“ modelius.

„Mes negalime automobilių pardavinėti tokia kaina, kokiai esant jie būtų populiaresni. „Astra“ konkurentai kainavo maždaug 20 tūkst. Australijos dolerių (apie 46,7 tūkst. Lt), tuo tarpu „Opel“ modelio kaina siekė nuo 23 iki 34,5 tūkst. Australijos dolerių (53,7 – 80,5 tūkst. Lt)“, – teigė „Opel“ atstovai.

Ši kompanija koją į Australiją įkėlė praėjusiais metais – tai buvo „Opel“ plėtros plano dalis, įskaitant ir atstovybių atidarymą Izraelyje ir Čilėje. Melburne bus atleista 15 kompanijos darbuotojų, o 20 „Opel“ atstovybių perims taip pat „General Motors“ koncernui priklausanti „Holden“ kompanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento