Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Iš Vilniaus gatvių dingsta „inkilai“: kas matuos greitį?

Akylesni eismo dalyviai pastebėjo, kad iš Vilniaus gatvių dingsta „inkilai“. Taip būdavo vadinami seno modelio stacionarūs greičio matuokliai. Sostinėje buvo sumontuotas 31 seno pavyzdžio matuoklis.
Greičio matuoklis Vilniuje
Greičio matuoklis Vilniuje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nors pats „darbščiausias“ (užfiksuojantis daugiausiai pažeidėjų) matuoklis ties Vingio parku išliko, jau nebėra „inkilų“ leidžiantis žemyn nuo Šeškinės kalno (Ukmergės g.), Oslo g. (važiuojant pro Lazdynų ligoninę), taip pat už Seimo tunelio (Geležinio Vilko g.).

Tiesa, įspėjamieji ženklai kol kas nenuimti. Ar tai reiškia, kad vienus matuoklius pakeis kiti, modernesni, ne tik matuojantys greitį, bet ir renkantys kitus duomenis apie transporto priemones?

Savivaldybė perka 16 naujų matuoklių

Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjas Rimantas Baravykas patvirtino, kad sostinėje demontuojami seni matuokliai.

„Šiuo metu Vilniuje veikia 23 nauji greičio matuokliai, tačiau dabar yra vykdomas viešasis pirkimas dar 16-ai įsigyti. Taip pat vykdomas pirkimas eismo kontrolės kameroms Senamiesčio kilpinio eismo zonoje įrengti. Abu pirkimai yra vertinimo stadijoje“, – komentavo R.Baravykas.

Senos kartos įrenginių, vadinamųjų „inkilų“, Vilniuje iš viso buvo 31. Dabar šie įrenginiai demontuojami. Naujieji greičio matuokliai bus įrengti ten, kur reikalinga užtikrinti eismo saugumą. Tokios vietos dar bus vertinamos, teigiama savivaldybės komentare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas