Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Įsigaliojant draudimui statyti automobilius prie išvažiavimų iš kiemų, pareigūnai žada neskubėti bausti

Nuo sausio įsigaliojant draudimams statyti automobilius prie išvažiavimų iš kiemų, o savivaldybėms suteikus teisę ir nuvilkti automobilius, pareigūnai žada neskubėti bausti vairuotojų.
Vilnių užklupo stiprus snygis
Automobiliai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip BNS sakė Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, policija numato pereinamąjį laikotarpį, kol vairuotojai pripras prie šių ir kitų įvedamų naujovių. Tą patį žada ir Kauno, Vilniaus savivaldybės.

„Tikrai nedarysime kažkokių reidų ar patikrinimų, kaip yra laikomasi tų naujų Kelių eismo taisyklių pakeitimų, leisime vairuotojams tiesiog priprasti prie jų“, – tvirtino R.Matonis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Matonis

Kelių eismo taisyklių pakeitimai numato, kad automobiliams nuo sausio 1-osios draudžiama stovėti gatvės ir įvažiavimo į teritoriją sankirtoje ir arčiau kaip 5 metrų atstumu nuo jos. Draudimas bus taikomas tik toje kelio pusėje, kurioje yra įvažiavimas, tačiau ne priešais jį.

Anot R.Matonio, kai kuriais atvejais turės atsirasti ir specialus ženklinimas, o tai greičiausiai galėtų būti padaryta tik kai leis meteorologinės sąlygos, t.y. kai šalia kiemų neliks sniego.

Be kita ko, nuo sausio nuvilkti ne vietoje paliktą ar eismui trukdantį automobilį galės ne tik policija, kaip iki šiol, bet ir ugniagesiai, savivaldybių viešosios tvarkos pareigūnai, kai kurie aplinkosaugininkai, Lietuvos transporto saugos administracijos atstovai.

Nuvilks tik trukdančius eismui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas