Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įspėjimas vairuotojams: stebėkite ženklus – m.Parking leis sumokėti už stovėjimą ir ant Gedimino kalno

„Norėjau perspėti Vilniaus vairuotojus, kad nepasitikėtų mobilia aplikacija m.Parking“, – taip savo skundą 15min.lt pradeda vilnietis Martynas, kuris paliko savo automobilį stovėjimo aikštelėje, sumokėjo už stovėjimą ir vis tiek gavo baudą. Vyras prisipažįsta pats padaręs klaidą, nes nepatikrino, ar ši aikštelė tikrai priklauso savivaldybės įmonei „Susisiekimo paslaugos“, bet stebisi, kodėl programa jam leido susimokėti už stovėjimą bet kur.
„P-parkas“ priklausanti aikštelė Konstitucijos pr.
„P-parkas“ priklausanti aikštelė Konstitucijos pr. / SĮ „Susisiekimo paslaugos“ nuotr.

„Prisiparkavau Konstitucijos pr. 18B, šalia „Radisson Blue“ viešbučio, pasitikrinau, kokia parkavimo zona, programėlė parodė, kad geltona, susimokėjau. Grįžęs radau baudos kvitą – pasirodo, aikštelė priklauso UAB „P-parkas“, nors programėlė rodo, kad tai savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ aikštelė“, – istoriją, kaip užsidirbo baudą, pasakojo Martynas.

Vyras suskubo skambinti į „Susisiekimo paslaugas“, tikėdamasis išsiaiškinti situaciją, tačiau buvo nukreiptas į bendrovę „P-parkas“. „Pasakė, kad nekompensuos nuostolių. Dabar turiu susimokėti 3 eurus „Susisiekimo paslaugoms“ ir 16,93 euro baudos UAB „P-parkas“, – kelbėjo Martynas ir su šypsena pridėjo: Kalta, aišku, savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“.

Savivaldybės įmonė „Susisiekimo paslaugos“ kalta nesijaučia. Įmonės atstovų atsiųstame paaiškinime teigiama, kad visa centrinė miesto dalis yra apibrėžta rinkliavos zonomis t.y. į jas patenka visos gatvės ir teritorijos, nėra išskiriamos konkrečios stovėjimo vietos.

„Interneto svetainėje www.parking.lt yra nurodyta, kad mobiliąja programa m. Parking Vilniuje galima atsiskaityti tik už naudojimąsi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nustatytomis mokamomis automobilių stovėjimo vietomis gatvėse ir aikštelėse, kuriose renkama vietinė rinkliava. Už automobilio stovėjimą mokėdami m.Parking visada pasitikrinkite, kur pastatėte automobilį, nes sumokėta rinkliava negalioja privačiose aikštelėse. Vartotojas, įdiegęs programą, susipažįsta su naudojimosi sąlygomis, kuriose nurodyta, kad programos pagalba sumokėta vietinė rinkliava negalioja privačiose aikštelėse“, – teigiama rašte.

15min.lt skaitytojo Martyno nuotr./Išrašytas baudos kvitas
15min.lt skaitytojo Martyno nuotr./Išrašytas baudos kvitas

Ir išties – prie įvažiavimo į mokamą stovėjimo aikštelę, esančią Konstitucijos pr. 18B, Vilniuje, pateikta visa informacija: prie kelio ženklų, nurodančių, kad stovėjimas mokamas, yra papildoma lentelė, kurioje parašyta, kad už stovėjimą mokama tik monetomis, nurodytas ir stovėjimo įkainis – valanda kainuoja eurą. 

„Atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad toje vietoje programėlė nustato geltonąją rinkliavos zoną, kurioje už automobilio statymą mokama 0,60 Eur. Taip pat prie įvažiavimo į aikštelę yra ir aikštelės naudojimosi taisyklės, kuriose nurodyta, kad „Apmokėjimas atliekamas naudojantis aikštelėje stovinčiu mokėjimo aparatu. Ši stovėjimo aikštelė yra privati“, – pirštu į vairuotojo neatidumą baksnoja „Susisiekimo paslaugų“ atstovai.

Tad – įspėjimas visiems vairuotojams: palikdami automobilį atidžiai patikrinkite, kam priklauso stovėjimo aikštelė. Nes mobili programa už jus to nedarys, susimokėti už paliktą automobilį galima bet kur, kad ir pačioje Gedimino kalno viršūnėje ar Bernardinų sodo centre.

15min.lt skaitytojo Martyno nuotr./Taip rodė mokėjimo zonas programėlė Martyno telefone.
15min.lt skaitytojo Martyno nuotr./Taip rodė mokėjimo zonas programėlė Martyno telefone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito