Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinė logistinė operacija Lenkijoje: TBM mašina per šalį juda 10 km/val.

TBM tunelio gręžimo mašina važiuoja itin lėtai, bet traukia žmones lyg popiežiaus vizitas. Taip apie išskirtinę logistinę operaciją rašo gazeta.pl. Lenkijos krašto kelių ir autostradų generalinė direkcija dalijasi įrašais, kaip vyksta važiavimas 10 km/val. ir kokie sunkumai tam tikrose šalies vietose gali laukti kitų vairuotojų.
TBM mašinos kelionė per Lenkiją
TBM mašinos kelionė per Lenkiją / GDDKiA Katowice nuotr.
Temos: 1 Lenkija

Ši operacija vadinama didžiausia ir sudėtingiausia logistine operacija Lenkijos keliuose. Pasiekusi kelionės tikslą TBM mašina gręš tunelį S19 magistralėje Pakarpatės vaivadijoje. Tačiau iki to dar laukia kelionė per pusę Lenkijos 10 km/val. greičiu.

Mašina TBM (Tunel Boring Machine) milžiniška – 112 metrų ilgio, sveria 4 tūkst. tonų. Didžiausi jos elementai buvo atplukdyti į Lenkiją iš Ispanijos laivais, mažesni atvežti iš Pirėnų pusiasalio daugybe vilkikų.

Šis pervežimas kelia didelių logistinių ir techninių sunkumų, tad tam ruoštasi ne vieną mėnesį, pasitelkus specializuotas ir patirties turinčias įmones.

Mašina į kelią pajudėjo naktį iš lapkričio 11-osios į 12-ąją iš Opolės upių uosto. Važiuojama naktimis nuo 22 val. iki 6 val. ryto, kolonos ilgis yra net 4,5 km. Kelionė truks apie 20-25 dienas. Kolonos greitis irgi įspūdingas, siekia vos 10 km/val, mašina užima abi eismo juostas.

Dėl šios priežasties kelininkai įspėja vairuotojus ir eismą kreipia apylankomis bei šalutiniais keliais. Tam, kad kolona galėtų pervažiuoti iš A1 į A4 autostradą, ties Sošnicos vietove teko išardyti infrastruktūrą – nukelti netgi visi apšvietimo žibintai.

Varšuvoje kolona bus nukreipta į trasą S2 kelio S17 kryptimi į Lubliną. Mašina tokia didelė, kad netilptų Varšuvos tunelyje Ursynove, todėl važiuos aplink. Iš Lublino TBM mašinos kelionė suks Pakarpatės link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas