Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinė akimirka Lietuvos Plento žiedo lenktynėse: startavo moterų klasė

Birželio 4 dieną, Kačerginės Nemuno žiede Kaune pirtį užkūrė ne tik pagaliau sušilęs oras, bet ir čia vykę Lietuvos Plento Žiedinių Lenktynių Čempionato II bei Lietuvos Street Taurės I etapai.
Plento žiedo varžybose Kaune, pirmą kartą išskirtinė moterų klasė
Plento žiedo varžybose Kaune, pirmą kartą išskirtinė moterų klasė / A.Lauciaus/LMSF nuotr.

3350 metrų ilgio plento trasoje 68 dalyviai greitį demonstravo net 6 skirtingose disciplinos klasėse, tarp kurių profesionalios 1200, Superbike klasės bei moterų klasė. 4 dalyvės iš Lietuvos startavo ir jėgas išbandė tarpusavyje.

Greičiausioje Superbike klasėje atsiplėšęs nuo starto pradžios ir nepavejamas laimėjo Šarūnas Pladas. „Sustartavau gerai, važiavau pirmas ir stengiausi išlaikyti greitą bei stabilų tempą“, – po varžybų komentavo Š.Pladas. Antras po jo rikiuotėje Evaldas Juknevičius. Trečias – Andrius Micūnas.

Superstock 600 klasėje pirmąją vietą iškovojo Jonas Stankūnas, antrąją – Pawel Stefaniuk, o trečiąją – Sigitas Gaižauskas.

Lietuvos plento žiedinių lenktynių Čempionato organizatorius Benas Šimkus pasakoja, jog tai pirmieji metai, kada moterų klasė yra išskirta kaip atskira, čempionatinė. Lyginant su atstovėmis iš kaimyninių Baltijos šalių, lietuvės demonstruoja aukštą lygį, yra konkurencingos. Jos nenusileidžia, ‘’į kailį duoda’’ netgi ir vyrams.

Moterų klasėje nugalėtoja tapusi Greta Paškevičienė papasakojo, kaip atėjo į motosportą:

„Motociklu važinėju nuo pat 16 metų, tačiau pirmas bandymas dalyvauti varžybose teko kartodrome, kur važiavau su šiek tiek mažesnės kubatūros motociklu (500cc Street). Jaudulys buvo, baimės taip pat, tačiau sportas sužavėjo ir taip prasidėjo mano dalyvavimas varžybose, kuris tęsiasi iki šiol. Kiek vėliau nusprendžiau pereiti ant didesnės kubatūros ir išbandyti jėgas įvairiose Lietuvos trasose“.

Antrąją vietą moterų klasėje užėmė Agnė Augulytė, o trečioji ant pakylos lipo Karolina Pėstininkaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento